Γιατί συνεργάζονται η  Apple και η Google 

Γιατί συνεργάζονται η  Apple και η Google 

Σήμερα η Apple και η Google αποκάλυψαν από κοινού ότι συνεργάστηκαν για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της ανεπιθύμητης παρακολούθησης μέσω ειδικών συσκευών παρακολούθησης τοποθεσίας, όπως το AirTag της Apple. Αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί ως γνωστόν για την παρακολούθηση ατόμων εν αγνοία τους και προφανώς έφτασε σε σημείο όπου οι εταιρείες τελικά ένιωσαν την ανάγκη να παρέμβουν με κάποιο τρόπο.

Αυτός ο τρόπος είναι η υποβολή μιας προτεινόμενης προδιαγραφής κλάδου που θα βοηθήσει στην καταπολέμηση της κακής χρήσης συσκευών εντοπισμού τοποθεσίας Bluetooth για ανεπιθύμητη παρακολούθηση. Αυτή η “πρώτη στο είδος του” προδιαγραφή θα επιτρέψει σε συσκευές όπως το AirTag να είναι συμβατές με “ανίχνευση μη εξουσιοδοτημένης παρακολούθησης και ειδοποιήσεις σε Android και iOS”.

Οι Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security και Pebblebee έχουν ήδη εκφράσει την υποστήριξή τους για αυτό το προσχέδιο προδιαγραφών, το οποίο προσφέρει οδηγίες και βέλτιστες πρακτικές για τους κατασκευαστές, εάν επιλέξουν να ενσωματώσουν τέτοιες δυνατότητες στα προϊόντα τους. Αυτός είναι ένας ισχυρός δείκτης ότι τουλάχιστον μέρος του κλάδου είναι πραγματικά πρόθυμο να δεσμευτεί να κάνει κάτι για το πρόβλημα, κάτι που είναι καλό να το δούμε.

Το προσχέδιο προδιαγραφών που δημιούργησαν η Apple και η Google θα περιμένει την αναθεώρηση και τον σχολιασμό τους επόμενους τρεις μήνες στο Internet Engineering Task Force (IETF). Μετά από αυτήν την περίοδο, οι εταιρείες θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν τα σχόλια που έλαβαν και θα εκδώσουν μια εφαρμογή παραγωγής της προδιαγραφής για ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Στη συνέχεια, θα υποστηρίζεται σε μελλοντικές εκδόσεις Android και iOS.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *