Google : θα καταργήσει τις ενδείξεις ασφαλούς ιστότοπου στο Chrome 117

Google : θα καταργήσει τις ενδείξεις ασφαλούς ιστότοπου στο Chrome 117

Η Google ανακοίνωσε σήμερα ότι το εικονίδιο κλειδώματος, που από καιρό πιστεύεται ότι είναι ένδειξη ασφάλειας και αξιοπιστίας του ιστότοπου, θα αλλάξει σύντομα με ένα νέο εικονίδιο που δεν σημαίνει ότι ένας ιστότοπος είναι ασφαλής ή ότι πρέπει να είναι αξιόπιστος.

Αν και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά για να δείξει ότι ένας ιστότοπος χρησιμοποιούσε κρυπτογράφηση HTTPS για την κρυπτογράφηση συνδέσεων, το σύμβολο κλειδώματος δεν χρειάζεται πλέον, δεδομένου ότι περισσότερο από το 99% όλων των ιστοσελίδων φορτώνονται πλέον στο Google Chrome μέσω HTTPS.

Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης ιστότοποι που χρησιμοποιούνται ως σελίδες προορισμού σε επιθέσεις ηλεκτρονικού ψαρέματος ή άλλους κακόβουλους σκοπούς, που έχουν σχεδιαστεί για να εκμεταλλεύονται το εικονίδιο κλειδώματος για να ξεγελάσουν τους στόχους ώστε να πιστεύουν ότι είναι ασφαλείς από επιθέσεις.

“Αυτή η παρεξήγηση δεν είναι αβλαβής — σχεδόν όλοι οι ιστότοποι ηλεκτρονικού “ψαρέματος” χρησιμοποιούν HTTPS και επομένως εμφανίζουν επίσης το εικονίδιο κλειδώματος.”είπε η Google.

«Οι παρεξηγήσεις είναι τόσο διάχυτες που πολλοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίωντο FBI, δημοσιεύστε ρητές οδηγίες ότι το εικονίδιο κλειδώματος δεν αποτελεί ένδειξη ασφάλειας του ιστότοπου.”

Το εικονίδιο κλειδώματος θα αλλάξει στο Chrome 117 με μια “παραλλαγή του εικονιδίου συντονισμού”, ένα στοιχείο διεπαφής χρήστη που συνδέεται συνήθως με τις ρυθμίσεις της εφαρμογής και έχει σχεδιαστεί για να δείχνει ότι είναι ένα στοιχείο με δυνατότητα κλικ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *