WhatsApp: Πως θα προστατέψει τις  συνομιλίες σας

WhatsApp: Πως θα προστατέψει τις συνομιλίες σας

Η WhatsApp ανακοίνωσε  μια νέα δυνατότητα απορρήτου για την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ονομάζεται Chat Lock. Όπως λέει και το όνομα, είναι ένας αποκλειστικός φάκελος που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης στην εφαρμογή που μπορεί να κρύψει ολόκληρα νήματα συνομιλίας. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο όταν δίνετε το τηλέφωνό σας σε άλλους για κάποιο χρονικό διάστημα και δεν θέλετε να εκθέσετε τις συνομιλίες σας.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία κλειδώματος συνομιλίας του WhatsApp, μπορείτε να πατήσετε στο όνομα του χρήστη ή της ομάδας στην αντίστοιχη σελίδα συνομιλίας και, στη συνέχεια, να πατήσετε την επιλογή Κλείδωμα συνομιλίας. Μπορείτε να βρείτε τον φάκελο που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης που περιέχει όλες τις κρυφές συνομιλίες στο επάνω μέρος της οθόνης εισερχομένων του WhatsApp. Ωστόσο, πρέπει πρώτα να τραβήξετε προς τα κάτω από το επάνω μέρος της οθόνης εισερχομένων για να αποκαλύψετε τον φάκελο.

Προς το παρόν, το Chat Lock δεν απαιτεί ξεχωριστό κωδικό πρόσβασης και βασίζεται στον ενσωματωμένο έλεγχο ταυτότητας του τηλεφώνου σας, όπως βιομετρικά στοιχεία ή PIN. Το WhatsApp είπε ότι θα κυκλοφορήσει ενημερώσεις στη λειτουργία Chat Lock τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας δημιουργίας προσαρμοσμένου κωδικού πρόσβασης για το φάκελο που θα είναι ξεχωριστός από τον κωδικό πρόσβασης της συσκευής. Θα φέρει τη δυνατότητα κλειδώματος συνομιλίας και στις συνοδευτικές συσκευές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *