Μια  συμμορία ransomware κλέβει δεδομένα 5,8 εκατομμυρίων ασθενών της PharMerica

Μια συμμορία ransomware κλέβει δεδομένα 5,8 εκατομμυρίων ασθενών της PharMerica

Ο πάροχος φαρμακείων PharMerica αποκάλυψε μια μαζική παραβίαση δεδομένων που επηρεάζει περισσότερους από 5,8 εκατομμύρια ασθενείς, εκθέτοντας τα ιατρικά τους δεδομένα σε χάκερ.

Η PharMerica είναι πάροχος υπηρεσιών φαρμακείου σε 50 πολιτείες των ΗΠΑ, λειτουργεί 180 τοπικά και 70.000 εφεδρικά φαρμακεία και εξυπηρετεί 3.100 ιατρικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με ειδοποίηση παραβίασης δεδομένων που υποβλήθηκε στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μέιν, οι χάκερ παραβίασαν το σύστημα της PharMerica στις 12 Μαρτίου 2023, κλέβοντας τα πλήρη ονόματα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γέννησης, αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης (SSN), φάρμακα και πληροφορίες ασφάλισης υγείας 5.815.591 ατόμων.

Η εταιρεία ανακάλυψε την εισβολή στις 14 Μαρτίου 2023 και η έρευνά της διαπίστωσε στις 21 Μαρτίου ότι τα δεδομένα πελατών είχαν κλαπεί. Ωστόσο, ειδοποιήσεις για παραβίαση δεδομένων στάλθηκαν σε επηρεαζόμενα άτομα μόνο την περασμένη Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023.

Η PharMerica προσφέρει υπηρεσίες παρακολούθησης απάτης προστασίας ταυτότητας ενός έτους μέσω του Experian, επομένως συνιστάται στα επηρεαζόμενα άτομα να αποδεχθούν την προσφορά για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο και τον αντίκτυπο των κακόβουλων επιθέσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *