Το HarmonyOS της Huawei θα τροφοδοτεί αυτοκίνητα Volkswagen στην Κίνα

Το HarmonyOS της Huawei θα τροφοδοτεί αυτοκίνητα Volkswagen στην Κίνα

H Volkswagen βρίσκεται σε συνομιλίες με την Huawei για να φέρει το HarmonyOS στα αυτοκίνητά της που πωλούνται στην Κίνα. Και δεδομένης της έντονης εύνοιας των Κινέζων καταναλωτών για την εγχώρια τεχνολογία και τα προβλήματα λογισμικού της VW, είναι πολύ πιο λογικό για τη VW να αναζητήσει συνεργασία με την Huawei. Στην αντίθετη κατεύθυνση , απέρριψε το HarmonyOS για Android Auto για τα αυτοκίνητά της που πωλούνται στην Ευρώπη.

Είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι μία από τις πηγές λέει ότι η Volkswagen δεν έχει περιορίσει τις επιλογές της μόνο στη Huawei. Σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αναζητά έναν μακροπρόθεσμο συνεργάτη στην Κίνα γενικά, αλλά η Huawei φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με την ώθησή της για το οικοσύστημα HarmonyOS.

Το λογισμικό της Volkswagen συχνά θεωρείται ότι υστερεί σε σύγκριση με άλλους ανταγωνιστές EV, ειδικά στην Κίνα, όπου η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ανθεί και ο ανταγωνισμός είναι έντονος. Ακόμη και η Huawei είναι πλέον ανταγωνιστική με τη δική της μάρκα αυτοκινήτων στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *