Το Android 14 θα κάνει τη λειτουργία εγγραφής οθόνης πιο φιλική προς το απόρρητο

Το Android 14 θα κάνει τη λειτουργία εγγραφής οθόνης πιο φιλική προς το απόρρητο

Το Android 14 beta είναι ήδη διαθέσιμο για ορισμένα smartphone και η Google ώθησε πρόσφατα την δεύτερη ενημέρωση beta, έτσι οι άνθρωποι είχαν χρόνο να παίξουν με το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα της Google και να εξερευνήσουν ορισμένες νέες δυνατότητες. Και φαίνεται ότι ο γίγαντας της αναζήτησης σχεδιάζει να κάνει την εγγραφή οθόνης μια λειτουργία πιο προσανατολισμένη στο απόρρητο.

Επί του παρόντος, η λειτουργία εγγραφής οθόνης στο stock Android σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την εγγραφή ήχου και να αποκρύψετε τις πινελιές. Η νέα εγγραφή οθόνης θα σας επιτρέψει να περιορίσετε την εγγραφή σε μία μόνο εφαρμογή ή να αποκρύψετε ευαίσθητες πληροφορίες, όπως ειδοποιήσεις κατά την εγγραφή σας.

Ο Μισάαλ Ραχμάν δείχνει πώς λειτουργούν αυτά τα δύο πράγματα στο νήμα του στο Twitter. Καθώς πατάτε σε μια εγγραφή οθόνης μιας εφαρμογής, εμφανίζεται ένα καρουζέλ με τις εφαρμογές που ανοίξατε πρόσφατα. Η πλήρης λίστα των εφαρμογών είναι επίσης διαθέσιμη. Η έξοδος από την εφαρμογή κατά την εγγραφή θα κάνει την οθόνη μαύρη μέχρι να επιστρέψετε στην εφαρμογή, επομένως καμία από τις ενέργειές σας εκτός αυτής της εφαρμογής δεν θα καταγραφεί.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε να καταγράψετε τα πάντα, αλλά να αποκρύψετε μόνο τις ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τις ειδοποιήσεις. Στην πραγματικότητα, ολόκληρη η γραμμή κατάστασης είναι κρυμμένη στην εγγραφή.

Ορισμένες επικαλύψεις Android προσφέρουν ήδη ορισμένες λειτουργίες που σχετίζονται με το απόρρητο στην εγγραφή οθόνης, όπως το OneUI της Samsung, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε να λειτουργεί εγγενώς στο Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *