Το άνοιγμα αρχείων RAR εγγενώς στα Windows 11 πλησιάζει 

Το άνοιγμα αρχείων RAR εγγενώς στα Windows 11 πλησιάζει 

Μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων για δεκαετίες είναι το RAR. Το όνομά του είναι αρκτικόλεξο για το Roshal Archive  γιατί δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια από έναν Ρώσο μηχανικό ονόματι Ευγένιος Ροσάλ. Δημιούργησε επίσης το δημοφιλές πρόγραμμα αρχειοθέτησης αρχείων WinRAR δύο χρόνια αργότερα το 1995. Από τότε ενημερώνεται συνεχώς,συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης beta μόλις την περασμένη εβδομάδα.

Η χρήση WinRAR ή παρόμοιων προγραμμάτων ήταν ο μόνος τρόπος για να ανοίξετε αρχεία RAR στα Windows, καθώς η Microsoft δεν έχει προσθέσει ποτέ εγγενή υποστήριξη για τη μορφή. Αυτό πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Build 2023 της Microsoft, η εταιρεία ανέφερε ότι στα Windows 11 θα προσθέσει υποστήριξη για το άνοιγμα περισσότερων μορφών αρχείων αρχειοθέτησης. Στη λίστα περιλαμβάνεται το RAR. Η Microsoft δήλωσε ότι προσθέτει αυτήν την υποστήριξη επειδή τα Windows 11 χρησιμοποιούν πλέον το έργο ανοιχτού κώδικα libarchive.

Αυτή η αναφορά της υποστήριξης RAR, καθώς και η υποστήριξη για το άνοιγμα άλλων μορφών αρχειοθέτησης αρχείων, όπως το 7-zip και το gz, φώτισαν το διαδίκτυο με σχόλια στο Twitter

Ενώ η προσθήκη ενός τρόπου εγγενούς ανοίγματος αρχείων RAR στα Windows 11 είναι εξαιρετική, δεν φαίνεται να υπάρχει τρόπος για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft να συμπιέζει αρχεία από μόνο του χρησιμοποιώντας RAR. Αυτό σημαίνει ότι προγράμματα όπως το WinRAR πιθανότατα θα εξακολουθούν να χρειάζονται για λίγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *