Η Shutterstock θα  αγοράσει την GIPHY 

Η Shutterstock θα  αγοράσει την GIPHY 

Η Shutterstock, η εταιρεία που κατέχει τα δικαιώματα των πολλών φωτογραφιών που βλέπετε στο διαδίκτυο, ανακοίνωσε ότι θα αποκτήσει την GIPHY από τη Meta. Η πώληση της GIPHY στην Shutterstock έρχεται επτά μήνες αφότου ανακοίνωσε η βρετανική ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού ότι η Meta θα πουλήσει την GIPHY στο σύνολό της.

Η Shutterstock είπε ότι αγοράζει την GIPHY για 53 εκατομμύρια δολάρια και ότι δεν αναμένει να δει πολλά έσοδα φέτος από την GIPHY. Οι προσπάθειες δημιουργίας εσόδων αναμένεται να καρποφορήσουν το επόμενο έτος.

“Αυτό είναι ένα συναρπαστικό επόμενο βήμα στο ταξίδι του Shutterstock ως μια ολοκληρωμένη δημιουργική πλατφόρμα.”παρατήρησε Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Shutterstock, Paul Hennessy.

“Η Shutterstock δραστηριοποιείται στο να βοηθά ανθρώπους και επωνυμίες να πουν τις ιστορίες τους. Μέσω της εξαγοράς GIPHY, επεκτείνουμε τα σημεία επαφής του κοινού μας πέρα ​​από τις κυρίως επαγγελματικές περιπτώσεις χρήσης μάρκετινγκ και διαφήμισης και επεκτείνουμε σε περιστασιακές συζητήσεις.

«Το GIPHY δίνει τη δυνατότητα στους καθημερινούς χρήστες να εκφράζονται με αξέχαστους τρόπους με περιεχόμενο GIF και αυτοκόλλητα, ενώ δίνει επίσης τη δυνατότητα στις επωνυμίες να συμμετέχουν σε αυτές τις περιστασιακές συνομιλίες. Σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε τις μοναδικές δυνατότητες του Shutterstock στη δημιουργία εσόδων περιεχομένου και μεταδεδομένων, τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης, την παραγωγή στούντιο και τον δημιουργικό αυτοματισμό για να επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της βιβλιοθήκης GIF μας καθώς διαθέτουμε αυτήν την προσφορά στους πελάτες».

Σύμφωνα με το Shutterstock, η εξαγορά της GIPHY θα της επιτρέψει να ενισχύσει τη στρατηγική τεχνητής νοημοσύνης και μεταδεδομένων που παράγει. Αξιοποιώντας τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, το Shutterstock θα μπορούσε να αυξήσει μαζικά τον αριθμό των εικόνων στις οποίες θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση οι πελάτες για να βελτιώσουν το περιεχόμενό τους.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει αυτό το επεισόδιο που εκτυλίσσεται, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA), που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο, είπε στη Meta να πουλήσει τη Giphy επειδή είπε ότι η Giphy μόλις ξεκινούσε στις διαφημίσεις και νόμιζε ότι η Meta προσπαθούσε να καταπνίξει το ανταγωνισμό στη δική της επιχείρηση διαφημίσεων.

Η Shutterstock δεν έχει παρουσιάσει πολύ αναλυτικά τα διαφημιστικά της σχέδια σε σχέση με το GIPHY, αλλά ανέφερε στην ανακοίνωση ότι η εξαγορά περιλαμβάνει «εγγενή διαφήμιση για επωνυμίες… μέσω κινητών τηλεφώνων και εργαλείων επικοινωνίας».

Η ανακοίνωση δεν παρείχε σχόλιο από τη Meta, αλλά δεν είναι πιθανό να ευχαριστηθεί που αναγκάστηκε να πουλήσει την εταιρεία. Η Meta απέκτησε την GIPHY για ~ 400 εκατομμύρια δολάρια το 2020 οπότε δέχεται τεράστιο χτύπημα πουλώντας στη Shutterstock για μόλις 53 εκατομμύρια δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *