Άλλους  6.000 υπαλλήλους απέλυσε η Meta

Άλλους 6.000 υπαλλήλους απέλυσε η Meta

Η Meta ξεκίνησε τον τρίτο γύρο απολύσεων ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη μείωση του κόστους και τον εξορθολογισμό των λειτουργιών. Ο τελευταίος γύρος περικοπών θέσεων εργασίας στοχεύει εργαζόμενους εντός των επιχειρηματικών ομίλων της Meta, μετά από προηγούμενο γύρο απολύσεων τον Απρίλιο πουεπηρεάζονται τεχνικοί ρόλοι. Με 21.000 περικοπές θέσεων εργασίας από τον Νοέμβριο του 2022, η Meta στοχεύει να βελτιώσει την αποτελεσματικότητά της, να προσαρμοστεί στις οικονομικές προκλήσεις και να πλοηγηθεί σε μια αποδυναμωμένη αγορά ψηφιακής διαφήμισης.

Ο αρχικός γύρος τον Νοέμβριο του 2022 επηρέασε 11.000 υπαλλήλους. Και ο δεύτερος γύρος τον Μάρτιο του 2023 επηρέασε περίπου 4.000 εργαζόμενους. Έτσι, γύρω 10.000 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους λόγω των συνδυασμένων απολύσεων τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Οι πιο πρόσφατες περικοπές, οι οποίες επιβεβαιώθηκαν στο LinkedIn από υπαλλήλους που επηρεάστηκαν, περιλαμβάνουν άτομα σε ρόλους εμπειρίας χρήστη, μάρκετινγκ, πρόσληψης και μηχανικής. Ο Meta αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα τις πρόσφατες απολύσεις, αλλά αναφέρθηκε σε προηγούμενη ανακοίνωση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg σχετικά με περικοπές στους επιχειρηματικούς ομίλους της εταιρείας που ξεκινούν στα τέλη Μαΐου.

Οι συνεχιζόμενες προσπάθειες αναδιάρθρωσης αποτελούν μέρος της γενικής στρατηγικής της Meta να γίνει μια πιο ευέλικτη εταιρεία. Ο Mark Zuckerberg τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των μέτρων, αποδίδοντάς τα στο μακροπρόθεσμο όραμα της εταιρείας και στην προσπάθεια για βελτιωμένη επιχειρηματική απόδοση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *