Amazon :  πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις απορρήτου

Amazon : πρόστιμο 30 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβιάσεις απορρήτου

Λόγω καταγγελιών , η Amazon αναγκάζεται να καταβάλει πρόστιμα 30 εκατομμυρίων δολαρίων . Οι καταγγελίες αφορούν παραβιάσεις του απορρήτου σχετικές με τις υπηρεσίες Ring videobell και της Alexa.

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) έχει κατηγορήσει την Ring για παρακολούθηση πελατών χωρίς την θέληση τους. Επιπλέον , κάποιοι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στις κάμερα και σε αυτά τα δεδομένα . Η Ring είναι μια θυγατρική της Amazon για οικιακές κάμερες ασφαλείας.

Η Ring θα πρέπει να πληρώσει 5,8 εκατομμύρια δολάρια σε επιστροφές χρημάτων στους καταναλωτές . Επίσης, δεν θα έχει κέρδος από βίντεο καταναλωτών που αποκτήθηκαν παράνομα.

Η Ring παραβίασε το απόρρητο των πελατών της παρέχοντας πρόσβαση σε ιδιωτικά βίντεο στους υπαλλήλους και τους εργολάβους της. Επίσης, φέρεται να αμέλησε να εφαρμόσει βασικά μέτρα απορρήτου και ασφάλειας. Γι αυτό το λόγω , οι χάκερ απόκτησαν τον έλεγχο των καμερών και των βίντεο των καταναλωτών με την παραβίαση των λογαριασμών τους.

“Στην επιδίωξη της ταχείας ανάπτυξης προϊόντων, πριν από τον Σεπτέμβριο του 2017, η Ring δεν περιόριζε την πρόσβαση στα δεδομένα βίντεο των πελατών σε υπαλλήλους που χρειάζονταν πρόσβαση για να εκτελέσουν τη δουλειά τους (π.χ. υποστήριξη πελατών, βελτίωση αυτού του προϊόντος κ.λπ.)”, σύμφωνα με την καταγγελία.

«Αντίθετα, η Ring έδωσε σε κάθε εργαζόμενο —καθώς και σε εκατοντάδες τρίτους εργολάβους με έδρα την Ουκρανία— πλήρη πρόσβαση σε κάθε βίντεο πελάτη, ανεξάρτητα από το αν ο υπάλληλος ή ο εργολάβος χρειαζόταν πράγματι αυτή την πρόσβαση για να εκτελέσει τη δουλειά του».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *