Atomic Wallet: κλοπή κρυπτονομισμάτων 35 εκατομμυρίων δολαρίων

Atomic Wallet: κλοπή κρυπτονομισμάτων 35 εκατομμυρίων δολαρίων

Περισσότερα από 35 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα φαίνεται να έχουν κλαπεί από το Atomic Wallet . Η κλοπή έγινε απ’ εύθειας από τα πορτοφόλια των χρηστών.

Το Atomic Wallet είναι ένα πορτοφόλι κρυπτογράφησης για φορητές συσκευές και επιτραπέζιους υπολογιστές. Δίνει την δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν διάφορα κρυπτονομίσματα. Το πορτοφόλι είναι διαθέσιμο στα Windows, στο Android, στο iOS, στο macOS και στο Linux.

Από της 3 Ιουνίου, η Atomic Wallet έχει αναφορές για παραβιασμένα πορτοφόλια. Ήδη έχουν αρχίσει να ερευνούν το ζήτημα.

“Λάβαμε αναφορές για παραβίαση πορτοφολιών. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ερευνήσουμε και να αναλύσουμε την κατάσταση. Καθώς έχουμε περισσότερες πληροφορίες, θα τις κοινοποιήσουμε ανάλογα”, έγραψε στο Twitter η Atomic Wallet.

Ένα tweet που δημοσιεύτηκε σήμερα λέει ότι τώρα συνεργάζονται με τρίτες εταιρείες ασφαλείας για να διερευνήσουν το περιστατικό και να εμποδίσουν την πώληση των κλεμμένων κεφαλαίων στα χρηματιστήρια.

“Ενημέρωση: Η έρευνα είναι ακόμη σε εξέλιξη σε μια κοινή προσπάθεια με τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλείας. Η ομάδα εργάζεται για πιθανούς φορείς επίθεσης”, ανέφεραν σήμερα οι προγραμματιστές στο Twitter.

“Τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη. Η ομάδα υποστήριξης συλλέγει διευθύνσεις θυμάτων. Επικοινώνησε με μεγάλα χρηματιστήρια και εταιρείες ανάλυσης blockchain για τον εντοπισμό και τον αποκλεισμό των κλεμμένων κεφαλαίων.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *