Samsung Exynos Auto V920 : θα τροφοδοτεί οχήματα Hyundai 

Samsung Exynos Auto V920 : θα τροφοδοτεί οχήματα Hyundai 

O επεξεργαστής Samsung Exynos Auto V920 θα τροφοδοτεί συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας σε αυτοκίνητα. Η πρώτη που θα τα χρησιμοποιήσει είναι η Hyundai. Τα μοντέλα με τον νέο επεξεργαστή αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά το 2025.

Το Exynos Auto V920 είναι ένα τσιπ τρίτης γενιάς από τη Samsung . Φέρνει «σημαντικές αναβαθμίσεις» στην απόδοση της CPU, των γραφικών και της νευρωνικής επεξεργασίας. Έτσι, το σύστημα IVI μπορεί να εμφανίζει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο . Επιπρόσθετα, μπορεί να αναπαράγει βίντεο και να χειρίζεται παιχνίδια σε πολλές οθόνες, ταυτόχρονα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Hyundai Motor, έναν εξέχοντα παγκόσμιο κατασκευαστή κινητικότητας, και αναμένουμε ότι αυτή η συνεργασία θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση μας στον χώρο ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου», δήλωσε ο Jae Geol Pyee, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Μάρκετινγκ, System LSI της Samsung Electronics.

«Μέσα από στενή συνεργασία με τους παγκόσμιους πελάτες μας και τους συνεργάτες μας στο οικοσύστημα, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε προηγμένες λύσεις τσιπ αυτοκινήτου που προσφέρουν μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία μετακίνησης».

Το V920 χρησιμοποιεί δέκα πυρήνες Arm για αυτόνομη οδήγηση . Προσφέρουν 1,7 φορές βελτίωση της απόδοσης επεξεργασίας σε σχέση με την τελευταία γενιά. Με υποστήριξη για μνήμη LPDDR5, η Samsung είπε ότι το V920 μπορεί να τροφοδοτήσει έξι οθόνες υψηλής ανάλυσης για το ταμπλό. Ταυτόχρονα, μπορεί να υποστηρίζει συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας και ψυχαγωγίας πίσω καθισμάτων. Όσο αφορά τις κάμερες, είναι σε θέση να ελέγχει μέχρι και 12 αισθητήρες κάμερας.

Το V920 έχει διπλάσια ταχύτητα επεξεργασίας γραφικών από τον προκάτοχό του και σχεδόν τριπλάσια απόδοση όταν πρόκειται για τη μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας (NPU). Συνεπώς, παρέχεται καλύτερες εμπειρίες με τις οθόνες του αυτοκινήτου και τις λειτουργίες παρακολούθησης του οδηγού, αντίστοιχα.

Το τσιπ περιλαμβάνει επίσης μια ενσωματωμένη νησίδα ασφαλείας που πληροί τις απαιτήσεις Ακεραιότητας Αυτοκινήτου Επιπέδου Β (ASIL-B). Μπορεί να εντοπίσει και να διαχειριστεί σφάλματα καθώς συμβαίνουν για να διατηρεί το σύστημα IVI ασφαλές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *