Android 14 Beta 3:  κυκλοφόρησε

Android 14 Beta 3: κυκλοφόρησε

Η ετοιμασία του Android 14 της Google βρίσκεται σε εξέλιξη . Σήμερα η εταιρεία κυκλοφόρησε το Android 14 Beta 3. Με αυτή την έκδοση , περνάει στην φάση που αποκαλεί “σταθερότητα πλατφόρμας”. Αυτό σημαίνει ότι τα API προγραμματιστών και όλες οι συμπεριφορές που αντιμετωπίζουν εφαρμογές στο λειτουργικό σύστημα είναι πλέον οριστικές . Δεν θα αλλάξουν μέχρι την κυκλοφορία της μαζικής αγοράς.

Αυτό είναι το σημείο όπου οι προγραμματιστές εφαρμογών τρίτων θα θέλουν να εργαστούν σκληρά για να ενσωματώσουν τις νέες δυνατότητες στις εφαρμογές τους.

Το Android υποστηρίζει από προεπιλογή κλιμάκωση γραμματοσειρών έως και 200%, προκειμένου να παρέχει στους χρήστες χαμηλής όρασης πρόσθετες επιλογές προσβασιμότητας. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να παραχωρήσουν μερική πρόσβαση στη βιβλιοθήκη πολυμέσων τους όταν μια εφαρμογή ζητά οποιαδήποτε από τις άδειες οπτικών μέσων που εισάγονται στο Android 13. Υπάρχουν επίσης ενημερώσεις στις βασικές βιβλιοθήκες OpenJDK και αλλαγές ασφαλείας σχετικά με τις προθέσεις της εφαρμογής.

Εάν είστε ήδη εγγεγραμμένος στο Πρόγραμμα Android Beta, θα λάβετε την Beta 3 ως ενημέρωση μέσω του αέρα. Εάν όχι, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ με κατάλληλη συσκευή. Εδώ που τα λέμε, αυτή είναι η πρώτη έκδοση Android 14 που έχει πρόσβαση το νέο Pixel 7a .

Στη συνέχεια, τον Ιούλιο θα ακολουθήσει η τελευταία beta και στη συνέχεια η τελική κυκλοφορία κάποια στιγμή μετά – η Google μέχρι στιγμής δεν έχει δεσμευτεί για συγκεκριμένο μήνα κυκλοφορίας, αλλά αν τηρήσουμε αυτό που συνέβη πέρυσι, ο Αύγουστος φαίνεται πιθανός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *