Ουκρανοί hacker: επίθεση σε ρωσικές τράπεζες

Ουκρανοί hacker: επίθεση σε ρωσικές τράπεζες

Μια ομάδα Ουκρανών hacker, γνωστών ως Cyber.Anarchy.Squad, ανέλαβε την ευθύνη για μια επίθεση που κατέστρεψε τον ρωσικό πάροχο τηλεπικοινωνιών Infotel JSC το βράδυ της Πέμπτης.

Μεταξύ άλλων, η Infotel με έδρα τη Μόσχα παρέχει υπηρεσίες συνδεσιμότητας μεταξύ της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας και άλλων ρωσικών τραπεζών, ηλεκτρονικών καταστημάτων και πιστωτικών ιδρυμάτων.

Μετά τη χθεσινή επίθεση, πολλές μεγάλες τράπεζες σε ολόκληρη τη Ρωσία αποκόπηκαν από τα τραπεζικά συστήματα της χώρας. Έτσι, δεν μπορούν πλέον να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω διαδικτύου, όπως αναφέρει ο ουκρανικός ιστότοπος ειδήσεων Economichna Pravda.

Η Infotel επιβεβαίωσε το περιστατικό στον ιστότοπό της. Δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται για την αποκατάσταση συστημάτων που υπέστησαν ζημιές μετά από αυτό που περιέγραψε ως «μαζική» επίθεση.

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ως αποτέλεσμα μιας μαζικής επίθεσης χάκερ στο δίκτυο της Infotel JSC, μέρος του εξοπλισμού του δικτύου υπέστη ζημιές», η ρωσική εταιρείαείπε.

“Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες αποκατάστασης. Θα ανακοινωθούν πρόσθετες προθεσμίες για την ολοκλήρωση των εργασιών. Ελπίζουμε στην κατανόησή σας και στην περαιτέρω συνεργασία.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *