Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ : Δέχτηκε επίθεση απο hackers

Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ : Δέχτηκε επίθεση απο hackers

Το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ προειδοποιεί το προσωπικό και τους φοιτητές ότι υπέστησαν μια κυβερνοεπίθεση. Παράγοντες απειλών πιθανότατα έκλεψαν δεδομένα από το δίκτυο του Πανεπιστημίου.

Το Πανεπιστήμιο είναι ένα δημόσιο ερευνητικό ίδρυμα και ένας από τους μεγαλύτερους και πιο επιτυχημένους κόμβους εκπαίδευσης . Έχει πάνω από 10.000 προσωπικό και 45.000 φοιτητές.

Σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό του, το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ αναφέρει ότι ανακάλυψαν την παραβίαση την Τρίτη 6 Ιουνίου και ξεκίνησαν αμέσως έρευνα.

«Δυστυχώς, πρέπει να μοιραστώ μαζί σας την είδηση ​​ότι το Πανεπιστήμιο έπεσε θύμα διαδικτυακού περιστατικού», αναφέρει η δήλωση στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

“Έχει επιβεβαιωθεί ότι ορισμένα από τα συστήματά μας έχουν πρόσβαση από μη εξουσιοδοτημένο μέρος και τα δεδομένα πιθανότατα έχουν αντιγραφεί.”

Η ανακοίνωση ενημερώνει περαιτέρω ότι οι εσωτερικοί εμπειρογνώμονες και η εξωτερική υποστήριξη εργάζονται ασταμάτητα για να αποκαταστήσουν την κατάσταση. Θέλουν να προσδιορίσουν ακριβώς σε ποια συστήματα έγινε πρόσβαση και να εργαστούν για την έγκαιρη αποκατάσταση του συστήματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *