Google Bard : Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία για την ΕΕ

Google Bard : Νέα καθυστέρηση στην κυκλοφορία για την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μεγάλο πρόβλημα για την Google όσο αφορά την διαθεσιμότητα του Google Bard. H Google ανησυχεί πολύ για τα θέματα απορρήτου που έχει ορίσει η ΕΕ. Σήμερα, ανακοινώθηκε νέα αναβολή λόγω αυτών των ανησυχιών.

Η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων ενημερώθηκε από την Google ότι ήθελε να κυκλοφορήσει το Bard στην ΕΕ αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή δεδομένων της Ιρλανδίας δεν είχε καμία λεπτομερή ενημέρωση για την προστασία δεδομένων . Ως εκ τούτου, η κυκλοφορία του Bard EU έχει αναβληθεί επ’ αόριστον.

Το άρθρο έχει επίσης ένα απόσπασμα από έναν εκπρόσωπο της Google, ο οποίος δήλωσε:

“Είπαμε τον Μάιο ότι θέλαμε να κάνουμε το Bard ευρύτερα διαθέσιμο, συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα το πράξουμε υπεύθυνα, μετά από συνεργασία με ειδικούς, ρυθμιστικούς φορείς και φορείς χάραξης πολιτικής. Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, έχουμε μιλήσει με ρυθμιστικές αρχές απορρήτου για να απαντήσουμε στις ερωτήσεις τους και να ακούσουμε σχόλια.”

Οι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δεδομένα και το απόρρητο καλύπτονται από τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR). Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι ο Bard δεν έχει ακόμη ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει τη δική του έκδοση του GDPR, αλλά η Bard επιτρέπεται να δραστηριοποιείται στη χώρα αυτή .

Τον Μάρτιο, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων της Ιρλανδίας, Helen Dixon, δήλωσε ότι η απαγόρευση των chatbot δεν πρέπει να γίνεται βιαστικά από χώρες. Δήλωσε ότι «… είναι καιρός να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις τώρα αντί να βιαζόμαστε σε απαγορεύσεις που πραγματικά δεν πρόκειται να αντέξουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *