Microsoft : Δεν υπάρχει παραβίαση δεδομένων

Microsoft : Δεν υπάρχει παραβίαση δεδομένων

Η Microsoft αρνήθηκε τους ισχυρισμούς που έγιναν από μια ρωσική ομάδα hacking ότι μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές της εταιρείας και να κλέψουν προσωπικά δεδομένα 30 εκατομμυρίων πελατών.

Η Microsoft δημοσίευσε ένα άρθρο που παραδέχτηκε ότι η εταιρεία έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης κατανεμημένης άρνησης υπηρεσίας (DDoS). Η επίθεση αφαίρεσε τις περισσότερες από τις υπηρεσίες της Microsoft, συμπεριλαμβανομένων των Teams, OneDrive, Office 365, Outlook και άλλων για αρκετές ώρες. Στην ανάρτηση, η Microsoft επιβεβαίωσε, ενώ η επίθεση ήταν πολύπλοκη, η εταιρεία δεν βρήκε “καμία απόδειξη ότι τα δεδομένα πελατών είχαν πρόσβαση ή παραβιάστηκαν”.

Ωστόσο, στις 2 Ιουλίου μια ρωσική ομάδα hackivist ανάρτησε στο κανάλι τους στο Telegram ότι είχαν πρόσβαση σε διακομιστές της Microsoft κατά τη διάρκεια της επίθεσης του Ιουνίου και είχαν δεδομένα για πάνω από 30 εκατομμύρια πελάτες της Microsoft. Οι Anonymous Sudan είχαν ζητήσει περαιτέρω από αγοραστές και ενδιαφερόμενα μέρη να συνεργαστούν με το bot Telegram του ομίλου για να αγοράσουν αυτά τα δεδομένα για 50.000 $. Η ομάδα μοιράστηκε επίσης ένα δείγμα δεδομένων που ισχυρίστηκε ότι είχε κλαπεί από τη Microsoft και σημείωσε ότι η Microsoft θα αρνηθεί τους ισχυρισμούς παραβίασης δεδομένων.

Ένας εκπρόσωπος της Microsoft διέψευσε τους ισχυρισμούς που έγιναν από την ομάδα hackivist.

“Αυτή τη στιγμή, η ανάλυσή μας των δεδομένων δείχνει ότι δεν πρόκειται για νόμιμη αξίωση και για άθροιση δεδομένων. Δεν έχουμε δει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι τα δεδομένα πελατών μας έχουν προσπελαστεί ή παραβιαστεί”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *