Microsoft : δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα αρχεία καταγραφής ασφαλείας cloud

Microsoft : δωρεάν πρόσβαση σε περισσότερα αρχεία καταγραφής ασφαλείας cloud

Η Microsoft δεν τα πάει ιδανικά από κυβερνοεπιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα. Παραδέχτηκε μια επίθεση άρνησης υπηρεσίας που έκανε τις υπηρεσίες Office και Microsoft 365 απρόσιτες σε πολλούς πελάτες της.

Η Microsoft δήλωσε ότι μια ομάδα Κινέζων χάκερ πήρε στα χέρια της ένα ανενεργό κλειδί υπογραφής καταναλωτή MSA . Χρησιμοποιήθηκε για πρόσβαση στο Outlook.com και στο Outlook στις υπηρεσίες Web. Έτσι, μπόρεσε να έχει πρόσβαση σε email από μια σειρά κρατικών υπηρεσιών.

Τώρα, η εταιρεία λέει ότι θα δώσει στους εταιρικούς πελάτες της περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία καταγραφής ασφαλείας της . Έχει συνεργαστεί με την Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών των ΗΠΑ (CISA) σε αυτές τις προσπάθειες.

Η Microsoft σχεδιάζει να δώσει στους πελάτες της πρόσβαση σε ένα ευρύτερο φάσμα των αρχείων καταγραφής ασφαλείας cloud χωρίς επιπλέον κόστος για αυτούς. Αυτές οι αναφορές καταγραφής δεν αποτρέπουν άμεσα τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο. Ωστόσο, μπορούν να εξεταστούν και να αναλυθούν . Συνεπώς, η Microsoft και οι εταιρείες που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες της που βασίζονται στο cloud να προετοιμαστούν για τυχόν μελλοντικές επιθέσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *