Η Apple απειλεί να αποσύρει το iMessage και το FaceTime από το Ηνωμένο Βασίλειο

Η Apple απειλεί να αποσύρει το iMessage και το FaceTime από το Ηνωμένο Βασίλειο

Να αφαιρέσει δημοφιλείς υπηρεσίες επικοινωνίας από την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου απειλεί η Apple. Αυτό θα συμβεί εάν η κυβέρνηση εφαρμόσει τις προγραμματισμένες τροποποιήσεις της νομοθεσίας  για τις ερευνητικές εξουσίες (IPA) 2016. Πιθανές υποψήφιες υπηρεσίες τα iMessage και FaceTime .

Οι εταιρείες τεχνολογίας θα αναγκαστούν να δείξουν στο Υπουργείο Εσωτερικών τυχόν χαρακτηριστικά ασφαλείας και να τα εγκρίνουν πριν τα δημοσιεύσουν στο κοινό. Εάν η λειτουργία δεν αρέσει στο Υπουργείο Εσωτερικών, μπορεί να αναγκάσει την εταιρεία να απενεργοποιήσει αμέσως την εν λόγω δυνατότητα ασφαλείας, χωρίς να το πει στο κοινό.

Η Apple έχει παραθέσει τα ακόλουθα σχόλια σχετικά με τις προτεινόμενες τροποποιήσεις:

  • Δεν θα έκανε αλλαγές στα χαρακτηριστικά ασφαλείας ειδικά για μια χώρα που θα αποδυνάμωναν ένα προϊόν για όλους τους χρήστες.
  • Ορισμένες αλλαγές θα απαιτούσαν την έκδοση μιας ενημέρωσης λογισμικού, επομένως δεν θα μπορούσαν να γίνουν κρυφά
  • Οι προτάσεις “αποτελούν σοβαρή και άμεση απειλή για την ασφάλεια των δεδομένων και το απόρρητο των πληροφοριών” που θα επηρεάσει άτομα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου

Εάν ο νόμος προχωρήσει, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Apple όντως ακολουθεί τις απειλές της να αποχωρήσει από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η δυνατότητα iMessage με μπλε φούσκα θεωρείται τακτικά ως τακτική ήπιας ισχύος. Η Apple χρησιμοποιεί για να ντροπιάζει νεότερους, πιο εντυπωσιακούς ανθρώπους, στη χρήση ενός iPhone μέσω ενός τηλεφώνου Android.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *