Apple A17: θα διαθέτει 6 πυρήνες CPU και 6 GPU με 6GB RAM

Apple A17: θα διαθέτει 6 πυρήνες CPU και 6 GPU με 6GB RAM

Αναμένεται η σειρά iPhone 15 της Apple να  θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο. Ορισμένες βασικές λεπτομέρειες σχετικά με τον επεξεργαστή του iPhone 15 Pro, που ονομάζεται τσιπ A17 Bionic, έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο.

Το A17 Bionic θα έχει 6 πυρήνες CPU και 6 GPU χρονισμένους στα 3,7 GHz. Αυτό θα ήταν μια μικρή βελτίωση σε σχέση με  το A16 CPU 6 πυρήνων και GPU 5 πυρήνων. Το A17 φημολογείται επίσης ότι υποστηρίζει 6 GB LPDDR5 DRAM, το ίδιο ποσό με το A16.

Τον Φεβρουάριο, μια εταιρεία έρευνας αγοράς TrendForce είπε ότι όλα τα μοντέλα iPhone του 2023 θα έχουν 8 GB RAM. Ωστόσο, η τελευταία διαρροή δείχνει ότι το iPhone 15 Pro μπορεί να κολλήσει με 6 GB όπως το iPhone 14 Pro.

Η πιο σημαντική αναβάθμιση πιθανότατα θα προέλθει από το A17 που βασίζεται στη νέα διαδικασία 3nm της TSMC. Το A16 χρησιμοποίησε μια διαδικασία 4 nm, επομένως η συρρίκνωση στα 3 nm θα βελτιώσει την απόδοση. Ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo εκτίμησε πρόσφατα ότι η διαδικασία των 3nm θα μειώσει την ατανάλωση ρεύματος έως και 35%.


Με βάση τις προδιαγραφές που διέρρευσαν, το A17 φαίνεται να είναι μια σταδιακή αναβάθμιση σε σχέση με το A16, με μέτρια απόδοση και κέρδη αποδοτικότητας που αναμένονται από τη διαδικασία των 3nm.

Από την άλλη πλευρά, πιο σημαντικές αλλαγές φημολογούνται για το 2024 και μετά. Το τσιπ A18 το 2024 μπορεί να είναι το πρώτο που χρησιμοποίησε την επόμενη γενιά 2nm της TSMC επεξεργάζομαι, διαδικασία. Η Apple σχεδιάζει επίσης τα τσιπ μόντεμ της για να αντικαταστήσει τελικά τα τσιπ της Qualcomm.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *