Samsung: θα κατασκευάσει 12nm-Class 32Gb DDR5 DRAM 

Samsung: θα κατασκευάσει 12nm-Class 32Gb DDR5 DRAM 

Tα κέντρα δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης θα χρειαστούν περισσότερη μνήμη για στα συστήματά τους μαζί με ισχυρές GPU . Σήμερα, η Samsung Electronics ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε την πρώτη DDR5 DRAM 32 gigabit (Gb) στον κόσμο με τη χρήση διαδικασίας κατασκευής 12 νανόμετρων (nm).

Η Samsung δήλωσε ότι αυτή η νέα διαδικασία διπλασιάζει την ποσότητα της μνήμης στο ίδιο πακέτο με τις τρέχουσες μονάδες 16 GB .Η εταιρεία άρχισε να παράγει μαζικά τον Μάιο του 2023.

Samsung  DDR5

Η εταιρεία πρόσθεσε:

Προηγουμένως, οι μονάδες DRAM 128 GB DDR5 που κατασκευάζονταν με DRAM 16 Gb απαιτούσαν τη διαδικασία Through Silicon Via (TSV). Ωστόσο, με τη χρήση της μνήμης DRAM 32 Gb της Samsung, η μονάδα των 128 GB μπορεί πλέον να παραχθεί χωρίς τη χρήση της διαδικασίας TSV. Παράλληλα, μειώνεται η κατανάλωση ενέργειας κατά περίπου 10% σε σύγκριση με τις μονάδες 128 GB με DRAM 16 Gb. Αυτή η τεχνολογική ανακάλυψη καθιστά το προϊόν την βέλτιστη λύση για επιχειρήσεις που δίνουν έμφαση στην ενεργειακή απόδοση, όπως τα κέντρα δεδομένων.

Η Samsung πρόσθεσε ότι αυτή η νέα εξέλιξη θα οδηγήσει στη δημιουργία μονάδων DRAM που θα είναι έως και 1 TB κάποια στιγμή στο μέλλον. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρέχει τα νέα προϊόντα DRAM 32 Gb σε κέντρα δεδομένων, μαζί με άλλες εταιρείες που «απαιτούν εφαρμογές όπως AI και υπολογιστές επόμενης γενιάς».

Η μαζική παραγωγή της νέας μνήμης DDR5 DRAM 32 Gb έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει κάποια στιγμή πριν από το τέλος του 2023. Η Samsung δεν αποκάλυψε τιμή για αυτά τα νέα προϊόντα.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι κατασκεύασε το πρώτο της προϊόν μνήμης DRAM το 1983. Εκείνη την εποχή ήταν μια μονάδα DRAM 64 kilobit (Kb) που βρισκόταν στην αιχμή των υπολογιστών. Η Samsung επισημαίνει ότι το 2023, με το λανσάρισμα του προϊόντος της 32Gb DDR5 DRAM, αύξησε τη χωρητικότητα της μνήμης «κατά 500.000 τα τελευταία 40 χρόνια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *