Google: Ανατροπή δικαστικής απόφασης

Google: Ανατροπή δικαστικής απόφασης

Ένας δικαστής ανέτρεψε μια ετυμηγορία 32,5 εκατομμυρίων δολαρίων που κέρδισε ο κατασκευαστής ηχείων Sonos έναντι της Google. Αυτή η απόφαση είναι μια δραστική ανατροπή και μια σημαντική οπισθοδρόμηση για τον Sonos.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Ουίλιαμ Άλσουπ έκρινε ότι δύο διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Sonos που βεβαιώθηκαν σε συσκευές Google Home δεν είναι έγκυρα. Aποφάσισε ότι η εταιρεία προσπάθησε άδικα να διεκδικήσει προτεραιότητα στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Η Sonos συνέδεσε τις αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που κατατέθηκαν το 2019 με μια πολύ παλαιότερη προσωρινή κατάθεση του 2006 . Στόχος, σύμφωνα με την απόφαση, ήταν να παραπλανήσει το δικαστήριο ότι η Google παραβίαζε σχέδια της.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, η Google έγραψε:

Στην πραγματικότητα, το 2014, πέντε χρόνια πριν η Sonos υποβάλει τις αιτήσεις και παρουσιάσει τις αξιώσεις, η κατηγορούμενη παραβάτης Google LLC μοιράστηκε με τη Sonos ένα σχέδιο για ένα προϊόν που θα εξασκούσε αυτό που θα γινόταν η ισχυριζόμενη εφεύρεση. Η Google άρχισε στη συνέχεια να εισάγει τα δικά της προϊόντα που άσκησαν εφεύρεση το 2015. Ακόμα κι έτσι, η Sonos περίμενε μέχρι το 2019 για να διεκδικήσει αξιώσεις σχετικά με την εφεύρεση.

Στην προηγούμενη ετυμηγορία των ενόρκων, η Google παραβίασε πέντε πατέντες της Sonos. Ο δικαστής είπε ότι θα ήταν “λάθος δικαιοσύνης” εάν η Sonos χρησιμοποιούσε αυτήν την ετυμηγορία. Αυτό γιατί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας θεωρούνται πλέον άκυρα.

Ενώ η Sonos σχεδιάζει να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αντιπροσωπεύει μια σημαντική νίκη για την Google στον συνεχιζόμενο παγκόσμιο πόλεμο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *