Brave Browser: Έχει κρυφή υπηρεσία VPN

Brave Browser: Έχει κρυφή υπηρεσία VPN

Το Brave browser , από τα μέσα του 2022, παρέχει και υπηρεσίες VPN. Η προσπάθειας εισαγωγής προγραμμάτων στο προγράμμα περιήγησης χωρίς τη συγκατάθεση του χρήστη αναφέρθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Ουσιαστικά , υπάρχουν δύο υπηρεσίες VPN, το Brave VPN Service και το Brave VPN Wireguard Service. Και τα δύο βρέθηκαν από τον Ghacks στη δυνατότητα διαχείρισης υπηρεσιών Windows.

brave vpn service

Οι δύο υπηρεσίες δεν στέλνουν δεδομένα στο Brave μόλις εγκατασταθούν. Θα ξεκινήσουν επίσης μόνο εάν ένα άτομο αποφασίσει μόνο του να αγοράσει μια υπηρεσία Brave VPN. Δεν είναι ποτέ καλή ιδέα για οποιαδήποτε εταιρεία λογισμικού να τοποθετήσει προγράμματα που δεν θέλατε ή δεν χρειάζεστε. Εάν ανακαλύψετε αυτά τα δύο VPN στην ενότητα Διαχείριση Υπηρεσιών των Windows, μπορείτε είτε να τα απενεργοποιήσετε είτε να τα διαγράψετε εντελώς.

Αφού οι Ghacks ανακάλυψαν ότι είχαν εγκατασταθεί αυτά τα Brave VPN, ο Brian Clifton, αντιπρόεδρος μηχανικής της εταιρείας, έκανε μια ανάρτηση στο GitHub. Δήλωσε ότι μια μελλοντική ενημέρωση του προγράμματος περιήγησης Brave θα “Καταργήσει τις εγγραφές υπηρεσιών” έτσι ώστε αυτές οι υπηρεσίες VPN να μην εγκατασταθούν όταν εγκατασταθεί το πρόγραμμα περιήγησης.

Επιπλέον, τα άτομα που λαμβάνουν αναβάθμιση του προγράμματος περιήγησης Brave και “που έχουν εγκαταστήσει αυτήν την υπηρεσία θα αφαιρέσουν την υπηρεσία”. Στο εξής, οι υπηρεσίες θα εγκατασταθούν μόνο όταν οι χρήστες αγοράσουν τη συνδρομή Brave VPN.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *