Facebook-Instagram: αποκτούν θεματικά εικονίδια

Facebook-Instagram: αποκτούν θεματικά εικονίδια

Τα εικονίδια με θέμα είναι μια λειτουργία που προσφέρθηκε στο Android από την Google στο Android 12. Πολλές εφαρμογές άρχισαν να υποστηρίζουν τη λειτουργία θεματικών εικονιδίων για το εικονίδιο της εφαρμογής τους. Ωστόσο, το Facebook και το Instagram, έμειναν πίσω.

Οι λειτουργίες θεματικών εικονιδίων στο Android 12 και νεότερες εκδόσεις δεν υποστηρίζονται σε όλες τις συσκευές . Επίσης , υπόκεινται σε τροποποιήσεις που γίνονται από τον κατασκευαστή της συσκευής. Μπορείτε να περιμένετε να δείτε τα εικονίδια με θέμα σε στοκ συσκευές Android, συμπεριλαμβανομένης της σειράς Pixel από την Google και τη Samsung. Το Android 13 άνοιξε το δρόμο για τρίτους προγραμματιστές να συμμετάσχουν .

Instagram Themed IconInstagram Themed IconInstagram Themed Icon
Facebook Themed IconFacebook Themed IconFacebook Themed Icon

Οι προγραμματιστές χρησιμοποιούν τις οδηγίες σχεδίασης Υλικού για να προσαρμόσουν τα επίπεδα εικονιδίων τους ώστε να χρησιμοποιούνται για δυναμικό θέμα. Η βασική αρχή είναι να ταιριάζει το φόντο του εικονιδίου με το χρώμα του συστήματος. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο σε χρήστες που θέλουν όλα τα εικονίδια τους να ταιριάζουν με την ίδια χρωματική παλέτα. Η Meta πρόσθεσε αθόρυβα την υποστήριξη εικονιδίων με θέμα το Material You στην εφαρμογή Facebook για Android. Αμέσως ακολούθησε άλλη μια κυκλοφορία για την εφαρμογή Instagram για Android. Αυτές οι ενημερώσεις έρχονται πάνω από ένα χρόνο αφότου η Meta πρόσθεσε υποστήριξη για μια άλλη εφαρμογή στο χαρτοφυλάκιό της, το WhatsApp.

Για την υποστήριξη εικονιδίων δυναμικού θέματος στο Facebook και στο Instagram, βεβαιωθείτε ότι η εφαρμογή σας είναι ενημερωμένη στην πιο πρόσφατη έκδοση. Μπορείτε επίσης να κάνετε μη αυτόματη ενημέρωση στην πιο πρόσφατη έκδοση, κατεβάζοντας τα APK. Πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι η συσκευή σας είναι Android 12 ή νεότερη έκδοση.

Για να ενεργοποιήσετε το Dynamic Theming, πατήστε παρατεταμένα την αρχική οθόνη, επιλέξτε Wallpaper & Style. Στη συνέχεια, βρείτε την εναλλαγή και ενεργοποιήστε τα εικονίδια με θέμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *