Microsoft : επενδύει σε υποδομή τεχνητής νοημοσύνης

Microsoft : επενδύει σε υποδομή τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft έχει ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας σε τεχνητή νοημοσύνη (AI) και υπολογιστικό νέφος στην Αυστραλία. Αυτό είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας που περιλαμβάνει εκπαίδευση δεξιοτήτων και πρωτοβουλίες στον κυβερνοχώρο.

Η δαπάνη αναμένεται να αυξήσει τη χωρητικότητα των υπηρεσιών cloud computing της Microsoft κατά 250% για να καλύψει την ταχέως αυξανόμενη ζήτηση. Η χρήση του cloud computing στην Αυστραλία αναμένεται να διπλασιαστεί μεταξύ 2022 και 2026 καθώς αυξάνεται η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ, δήλωσε ότι η επένδυση αποτελεί «απόδειξη της δέσμευσής μας για την ανάπτυξη και την ευημερία της χώρας στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης».

Επιπλέον, η Microsoft θα υποστηρίξει την εκπαίδευση 300.000 Αυστραλών στις δεξιότητες που απαιτούνται για την «επιτυχία στην ψηφιακή οικονομία». Αυτή φαίνεται να είναι μια προσπάθεια ανάπτυξης ενός τοπικού εργατικού δυναμικού εξοπλισμένου για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης και των τεχνολογιών αυτοματισμού.

Συγκεκριμένα, η επένδυση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση του αποτυπώματος του κέντρου δεδομένων της Microsoft στην Αυστραλία από τις τρέχουσες 20 τοποθεσίες σε 29. Σε παρόμοια κίνηση, η εταιρεία ανακοίνωσε προηγουμένως σχέδια για την κατασκευή ενός νέου κέντρου δεδομένων στη Δανία που θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ενέργειας και να δημιουργήσει περίπου 200.000 θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία θα επεκταθεί σε κοινή χρήση πληροφοριών για τις κυβερνοαπειλές συμφωνία με την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας της Αυστραλίας, το Australian Signals Directorate. Αυτό αποσκοπεί στην ενίσχυση της προστασίας της κυβερνοασφάλειας εν μέσω ραγδαίων τεχνολογικών αλλαγών.

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Anthony Albanese χαιρέτισε την επένδυση, λέγοντας: «Πρέπει να παρέχουμε τις δεξιότητες που θα επιτρέψουν στους Αυστραλούς να πετύχουν στις δουλειές του μέλλοντος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *