Meta: Μήνυση από 40 πολιτείες

Meta: Μήνυση από 40 πολιτείες

Η μητρική εταιρεία του Facebook Meta έχει δεχθεί πυρά από πολλούς δικηγόρους Αυτοί έχουν υποβάλει αγωγές κατά της εταιρείας για τον ρόλο της στην κρίση ψυχικής υγείας.

Μια ομάδα 42 δικηγόρων έχουν καταθέσει διάφορες αγωγές κατά του Meta υποστηρίζοντας ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βλάπτει την ψυχική υγεία των μικρών παιδιών. Η μήνυση σημειώνει ότι η εταιρεία «παραπλανούσε επανειλημμένα το κοινό σχετικά με τους σημαντικούς κινδύνους των Πλατφορμών Κοινωνικών Μέσων της». Ισχυρίζεται επίσης ότι σχεδίασε τα χαρακτηριστικά του Facebook και του Instagram που δημιουργούσαν εθισμό στα παιδιά .Επίσης, η εταιρεία συνέλεγε τακτικά δεδομένα για παιδιά κάτω των 13 ετών χωρίς τη γονική συναίνεση.

Η Meta έχει αξιοποιήσει ισχυρές και πρωτόγνωρες τεχνολογίες για να δελεάσει, να ασχοληθεί και τελικά να παγιδεύσει τη νεολαία και τους εφήβους. Η Meta έχει επανειλημμένα παραπλανήσει το κοινό σχετικά με τους σημαντικούς κινδύνους των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης της. Έχει αποκρύψει τους τρόπους με τους οποίους αυτές οι πλατφόρμες εκμεταλλεύονται και χειραγωγούν τους πιο ευάλωτους καταναλωτές: εφήβους και παιδιά.Οι πολιτείες των ΗΠΑ μήνυσαν τη Meta και το Instagram για την ψυχική υγεία των παιδιών

Η Meta, από την άλλη πλευρά, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει ότι είναι απογοητευμένη με την απόφαση.

Είμαστε απογοητευμένοι που αντί να συνεργάζονται παραγωγικά με εταιρείες σε όλο τον κλάδο για να δημιουργήσουν σαφή, κατάλληλα για την ηλικία πρότυπα για τις πολλές εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι έφηβοι, οι γενικοί εισαγγελείς επέλεξαν αυτόν τον δρόμο.

Η εταιρεία σημείωσε επίσης ότι συμμερίζεται «τη δέσμευση των γενικών εισαγγελέων να παρέχει στους εφήβους ασφαλείς, θετικές εμπειρίες στο διαδίκτυο . Έχει ήδη εισαγάγει πάνω από 30 εργαλεία για την υποστήριξη των εφήβων και των οικογενειών τους».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *