Microsoft – Siemens:  ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ΑΙ

Microsoft – Siemens: ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ΑΙ

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (AI) φαίνεται ότι είναι κάτι που ενώνει την Microsoft και την Siemens. Οι δύο εταιρείες λανσάρουν το Siemens Industrial Copilot που υπόσχεται να φέρει επανάσταση στη συνεργασία ανθρώπου-μηχανής. Αυτό είναι ένας βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύχθηκε από κοινού για τη βελτίωση της παραγωγικότητας στην κατασκευή.

Η Siemens Industrial Copilot χρησιμοποιεί την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft παράλληλα με τη βιομηχανική τεχνογνωσία και τα δεδομένα της Siemens από την πλατφόρμα Xcelerator της. Επιτρέπει τη γρήγορη δημιουργία, βελτιστοποίηση και εντοπισμό σφαλμάτων σύνθετου κώδικα αυτοματισμού μέσω αλληλεπιδράσεων φυσικής γλώσσας. Οι εταιρείες λένε ότι αυτό μπορεί να συντομεύσει εργασίες που χρειάστηκαν εβδομάδες σε λεπτά, όπως οι διαδικασίες προσομοίωσης.

Το Siemens Industrial Copilot θα επιτρέψει στους χρήστες να δημιουργούν γρήγορα, να βελτιστοποιούν και να διορθώνουν πολύπλοκους κώδικα αυτοματισμού . Αυτά βοηθούν για να μειωθούν σημαντικά οι χρόνοι προσομοίωσης. Αυτό θα μειώσει μια εργασία που προηγουμένως διαρκούσε εβδομάδες σε λεπτά.

Το copilot υπόσχεται σημαντική ενίσχυση της απόδοσης σε όλο τον βιομηχανικό κύκλο ζωής. Βοηθάει τους εργάτες με οδηγίες επισκευής και τους μηχανικούς με γρήγορη πρόσβαση προσομοίωσης. Η αυτοκινητοβιομηχανία Schaeffler Group θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα την υιοθετήσει για να δημιουργήσει αξιόπιστο κώδικα προγραμματισμού ρομπότ για τους μηχανικούς της.

Επιπλέον, η Siemens θα ενσωματώσει το λογισμικό διαχείρισης κύκλου ζωής του προϊόντος Teamcenter με το Microsoft Teams. Η εφαρμογή χρησιμοποιεί γενετική τεχνητή νοημοσύνη για να συνδέει εικονικά λειτουργίες όπως οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής με τις ομάδες σχεδιασμού μηχανικής. Στόχος του είναι να καταστήσει τα δεδομένα προϊόντων πιο προσβάσιμα για τα εκτιμώμενα εκατομμύρια εργαζομένων σε εργοστάσια και σέρβις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *