Apple : Δυνατές πωλήσεις iPhone

Apple : Δυνατές πωλήσεις iPhone

Η Apple κοινοποίησε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου . Σύμφωνα με αυτά , τα συνολικά έσοδα 89,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα οποία τα 22,9 δισεκατομμύρια δολάρια είναι κέρδη. Τα νούμερα των εσόδων μειώθηκαν κατά 1% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Από την άλλη μεριά, τα καθαρά έσοδα αυξήθηκαν κατά 10% σε ετήσια βάση.

Τα iPhone τελευταίας γενιάς συνεισέφεραν 43,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές πωλήσεις ή σχεδόν το 49% των συνολικών τριμηνιαίων εσόδων . Ο τομέας υπηρεσιών που περιλαμβάνει Apple Music, TV+ και iCloud έφτασε στο νέο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών σε έσοδα 22,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Από την άλλη, αποκαλύπτονται μειώσεις στις καθαρές πωλήσεις για Mac, iPad και φορητές συσκευές με υπολογιστές Mac να παρουσιάζουν μείωση πωλήσεων 51%.

Η Αμερική παρέμεινε η ισχυρότερη αγορά της Apple με 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρές πωλήσεις. Ακολουθεί η Ευρώπη με 22,5 δισεκατομμύρια δολάρια και η Κίνα με 15,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *