Google:  Γιατί παίρνει νέα μέτρα για το Bard AI

Google: Γιατί παίρνει νέα μέτρα για το Bard AI

Δύο ομάδες απατεώνων χρησιμοποιούν την δημοτικότητα του Bard για διαφημιστικές εκστρατείες. Η Google ανακοίνωσε ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον δύο αυτών ομάδων . Θέλει να προστατέψει ανυποψίαστες και ευάλωτες ομάδες ανθρώπων.

Οι ομάδες χρησιμοποιούν δύο μεθόδους για να εκμεταλλεύονται τους χρήστες. Η πρώτη χρησιμοποιεί τον ενθουσιασμό του κοινού για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού. Για αυτό, φτιάχνει δόλιες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαφημίσεις που ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να «κατεβάσουν» τον Bard. Ο δεύτερος τρόπος δημιουργεί δεκάδες λογαριασμούς Google που χρησιμοποιούνται για να υποβάλουν χιλιάδες δόλιες ειδοποιήσεις πνευματικών δικαιωμάτων, κατάχρηση του Νόμου .

Για την πρώτη ομάδα, η Google λέει ότι έχει υποβάλει “περίπου 300 καταργήσεις” που σχετίζονται με αυτήν την ομάδα και ότι “αναζητά μια εντολή να σταματήσουν οι απατεώνες να δημιουργήσουν τομείς “. Η Google ελπίζει ότι θα είναι επιτυχής, ώστε να υπάρχει ένας «σαφής μηχανισμός για την πρόληψη παρόμοιων απατών στο μέλλον».

Η δεύτερη ομάδα, η οποία οπλίζει τον υπάρχοντα νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων, αντιμετωπίζει αγωγή από την Google. Οι δόλιες αξιώσεις από αυτήν την ομάδα είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση “περισσότερων από 100.000 ιστότοπων επιχειρήσεων, κοστίζοντας τους εκατομμύρια δολάρια και χιλιάδες ώρες χαμένου χρόνου εργαζομένων .” Και πάλι, η Google στηρίζεται σε αυτήν την αγωγή αποτρέποντας άλλους από τη διεξαγωγή παρόμοιων δραστηριοτήτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *