Apple:  θα υποστηρίξει μηνύματα RCS το 2024

Apple: θα υποστηρίξει μηνύματα RCS το 2024

Η Apple ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει την ανταλλαγή μηνυμάτων RCS . Η ενσωμάτωση θα γίνει μέσω μιας ενημέρωσης λογισμικού που θα έρθει τον επόμενο χρόνο.

Το RCS είναι το πρότυπο ανταλλαγής μηνυμάτων επόμενης γενιάς. Παρέχει λειτουργίες παρόμοιες με το iMessage για επικοινωνία μεταξύ χρηστών iPhone και Android.

Με την υιοθέτηση του RCS, η Apple θα μπορεί να παρέχει μια βελτιωμένη εμπειρία ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών iOS και Android. Με την υποστήριξη RCS, οι συνομιλίες iPhone-Android θα περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως αποδείξεις ανάγνωσης, φωτογραφίες και βίντεο υψηλής ποιότητας, ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω WiFi κ.α.

Η Apple δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με το GSMA για να βελτιώσει περαιτέρω την ασφάλεια και τις δυνατότητες του RCS με την πάροδο του χρόνου. Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία έσπευσε να επισημάνει ότι το iMessage θα παραμείνει η κύρια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων για τους χρήστες της Apple. Το RCS θα υπάρχει ξεχωριστά ως βελτιωμένη αντικατάσταση για SMS/MMS.

Η Apple τονίζει ότι το iMessage προσφέρει ακόμη πιο προηγμένες και ασφαλείς λειτουργίες με κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και θα συνεχίσει να εξελίσσεται ανεξάρτητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *