Rocky Linux 9.3 : Κυκλοφόρησε

Rocky Linux 9.3 : Κυκλοφόρησε

Το Rocky Linux 9.3 κυκλοφόρησε σήμερα και είναι πλέον διαθέσιμο για λήψη ως δωρεάν . Είναι μια εναλλακτική λύση στις εταιρικές διανομές Linux της Red Hat, CentOS Stream και Red Hat Enterprise Linux.

Το Rocky Linux 9.3 επαναφέρει τις εικόνες Cloud και Container για την αρχιτεκτονική PowerPC 64-bit Little Endian (ppc64le), οι οποίες έλειπαν από το Rockly Linux 9.2 λόγω προβλημάτων με το QEMU. Ωστόσο, οι προγραμματιστές λένε ότι από αυτές τις εικόνες ενδέχεται να έχουν λιγότερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με άλλες υποστηριζόμενες αρχιτεκτονικές.

Αυτή η έκδοση εισάγει επίσης ένα νέοπυρήνας-uki πακέτο για να παρέχει στους χρήστες μια παραλλαγή Unified Kernel Image (UKI) . Αυτή η δυνατότητα θεωρείται πειραματική σε αυτήν την έκδοση και η εικόνα UKI υπογράφεται με το δικό της κλειδί SecureBoot.

Το Rocky Linux 9.3 συγχωνεύει το πακέτο kernel-rt σε ένα υποπακέτο του πυρήνα και εισάγει μια νέα έκδοση της Java μέσω του πακέτου java-21-openjdk. Ενημερώνει επίσης την εικόνα AMI για τις αρχιτεκτονικές AWS EC2 AMD και Intel 64-bit για να υποστηρίζει την εκκίνηση UEFI εκτός από την εκκίνηση του Legacy BIOS.

Από πλευράς ασφάλειας, το Rocky Linux 9.3 βελτιώνει την υποστήριξη για την επέκταση Extended Master Secret (EMS) (RFC 7627) που απαιτείται από το πρότυπο FIPS-140-3 για όλες τις συνδέσεις TLS 1.2 . Μετακινεί περαιτέρω το OpenSSH μακριά από τη λιγότερο ασφαλή σύνοψη μηνυμάτων SHA-1 και ενημερώνει τον Οδηγό ασφαλείας SCAP στην έκδοση 0.1.69.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *