Firefox 120:  κυκλοφορεί

Firefox 120: κυκλοφορεί

Η Mozilla κυκλοφόρησε τον Firefox 120 σε όλες τις υποστηριζόμενες πλατφόρμες. Δείτε αναλυτικά τι παρέχει η νέα έκδοση.

Ο Firefox υποστηρίζει μια νέα δυνατότητα “Αντιγραφή συνδέσμου χωρίς παρακολούθηση ιστότοπου” στο μενού περιβάλλοντος. Αυτή η δυνατότητα διασφαλίζει ότι οι αντιγραμμένοι σα ύνδεσμοι δεν περιέχουν πλέον πληροφορίες παρακολούθησης.

Τα ιδιωτικά παράθυρα του Firefox και η διαμόρφωση απορρήτου ETP-Strict ενισχύουν τώρα τα API Canvas με Προστασία δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο Firefox έχει ενεργοποιήσει το Cookie Banner Blocker από προεπιλογή σε ιδιωτικά παράθυρα για όλους τους χρήστες στη Γερμανία. Θα απορρίπτει αυτόματα τα ενοχλητικά banner cookie για τους υποστηριζόμενους ιστότοπους.

Ο Firefox έχει ενεργοποιήσει την Προστασία παρακολούθησης URL από προεπιλογή σε ιδιωτικά παράθυρα για όλους τους χρήστες στη Γερμανία. Καταργεί μη βασικές παραμέτρους ερωτήματος URL που χρησιμοποιούνται συχνά για την παρακολούθηση χρηστών στον ιστό.

Ο Firefox υποστηρίζει τώρα μια ρύθμιση για την ενεργοποίηση του παγκόσμιου ελέγχου απορρήτου. Με αυτήν τη δυνατότητα συμμετοχής, ο Firefox ενημερώνει τους ιστότοπους ότι ο χρήστης δεν θέλει τα δεδομένα του να κοινοποιούνται ή να πωλούνται.

Ο Firefox εισάγει πλέον TLS (π.χ. πιστοποιητικά) από το root store του λειτουργικού συστήματος. Αυτό θα ενεργοποιηθεί από προεπιλογή σε Windows, macOS και Android.

Τώρα έχουν προστεθεί συντομεύσεις πληκτρολογίου για την επεξεργασία και τη διαγραφή επιλεγμένων διαπιστευτηρίων στο about:logins. Για επεξεργασία – Alt + enter (Option + return στο macOS) και για διαγραφή – Alt + Backspace (Option + Delete στο macOS).

Οι χρήστες στο Ubuntu Linux έχουν πλέον τη δυνατότητα εισαγωγής από το Chromium όταν και τα δύο είναι εγκατεστημένα ως πακέτα Snap.

Ο Firefox ενημερώνεται αυτόματα μεταξύ των επανεκκινήσεων, αλλά μπορείτε να εγκαταστήσετε υποχρεωτικά την πιο πρόσφατη ενημέρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *