OpenAI : Ένα σημαντικό άλμα  στην AI, αλλά..

OpenAI : Ένα σημαντικό άλμα στην AI, αλλά..

Η απόλυση του Sam Altman έφερε κάποιες αρνητικές σκέψεις στους υπαλλήλους της OpenAI. Μια νέα φήμη ισχυρίζεται ότι στα μέλη του συμβουλίου εστάλη μια επιστολή από ορισμένα μέλη της ομάδας OpenAI. Εκεί υποστηρίζουν ότι μια ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης από αυτή την εταιρεία μπορεί να έχει κάποιες μεγάλες ανησυχίες για την ασφάλεια.

Αυτή η ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης αναφέρθηκε στην επιστολή από μια ομάδα εργαζομένων του OpenAI ως μέρος μιας σειράς ζητημάτων που έφεραν στο διοικητικό συμβούλιο.

Δεν έχει αποκαλύψει κάποιος επίσημα αυτήν την επιστολή . Η OpenAI επίσης δεν σχολίασε. Ωστόσο, ένα σημείωμα που συντάχθηκε από την επικεφαλής τεχνολογίας της εταιρείας Mira Murati αναφέρει ένα έργο που ονομάζεται Q* (προφέρεται Q-Star). Αυτό θα μπορούσε να είναι η σημαντική ανακάλυψη τεχνητής νοημοσύνης που αναφέρεται σε εκείνη την επιστολή.

Στην επιστολή τους προς το διοικητικό συμβούλιο, οι ερευνητές επισήμαναν την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης και τον πιθανό κίνδυνο, ανέφεραν οι πηγές χωρίς να διευκρινίσουν τις ακριβείς ανησυχίες για την ασφάλεια που σημειώνονται στην επιστολή. Υπήρξε εδώ και καιρό συζήτηση μεταξύ των επιστημόνων υπολογιστών σχετικά με τον κίνδυνο που ενέχουν οι εξαιρετικά ευφυείς μηχανές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *