Linux Kernel 6.5 : έφτασε στο τέλος της ζωής του

Linux Kernel 6.5 : έφτασε στο τέλος της ζωής του

Έφτασε το τέλος της ζωής του πυρήνα Linux 6.5 . Αυτό σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίζεται πλέον με διορθώσεις σφαλμάτων και ασφαλείας.

Πυρήνας Linux 6.5 κυκλοφόρησε από τον Linus Torvalds στις 27 Αυγούστου 2023. Εισάγει συναρπαστικές νέες δυνατότητες όπως υποστήριξη Wi-Fi 7, υποστήριξη MIDI 2.0 στην ALSA, υποστήριξη ACPI για την αρχιτεκτονική RISC-V. Ακόμη, παρέχει υποστήριξη Landlock για UML (User-Mode Linux), καθώς και βελτιώσεις συστήματος AMD “Zen”.

Ο διάσημος προγραμματιστής πυρήνα Linux Greg Kroah-Hartman ανακοίνωσε το Linux kernel 6.5.13, ο οποίος φαίνεται να είναι η τελευταία ενημέρωση συντήρησης .

Ως συνήθως, όταν ένας κλάδος πυρήνα Linux φτάνει στο τέλος της ζωής του, ο Greg Kroah-Hartman προτρέπει όλους τους χρήστες να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης στην πιο πρόσφατη σειρά. Σε αυτήν την περίπτωση, οι χρήστες που εκτελούν τον πυρήνα Linux 6.5, θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο αναβάθμισης σε Linuxkernel 6,6 LTS.

Όχι μόνο το Linux 6.6 είναι η πιο πρόσφατη έκδοση σταθερού πυρήνα, αλλά είναι επίσης ένας κλάδος LTS (Μακροπρόθεσμη Υποστήριξη) που θα υποστηρίζεται με διορθώσεις σφαλμάτων και ασφαλείας.

Το Linux 6.6 LTS τροφοδοτεί ήδη διάφορες δημοφιλείς διανομές GNU/Linux, όπως π.χ Arch Linux και το openSUSE Tumbleweed. Θα είναι σύντομα διαθέσιμο στοFedora Linux 39.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *