Google Gboard : Νέες δυνατότητες

Google Gboard : Νέες δυνατότητες

Οι χρήστες του Tablet Pixel μπορούν πια να χρησιμοποιήσουν το πληκτρολόγιο Gboard της Google για χειρόγραφη εισαγωγή σε πεδία κειμένου . Παλαιότερα, τα tablet Galaxy μπορούσαν να το κάνουν επίσης, αλλά έπρεπε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιο Samsung. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Gboard.

Το νέο χαρακτηριστικό συνοδεύεται από μια μικρή οθόνη βοήθειας που ονομάζεται “Γράψτε σε πεδία κειμένου”. Εκτός από την εισαγωγή, υπάρχουν πολλές ενέργειες επεξεργασίας που μπορείτε να εκτελέσετε με τη γραφίδα:

  • Διαγράφη: Χρησιμοποιήστε τη γραφίδα σας για να χαράξετε ένα γράμμα, λέξη ή φράση προς διαγραφή.
  • Επιλογή: Σχεδιάστε έναν κύκλο γύρω από ένα γράμμα, έναν κόσμο ή μια φράση για να τον επιλέξετε.
  • Εισάγωγη: Χρησιμοποιήστε τη γραφίδα σας για να σχεδιάσετε ένα σκελετό ή ένα βέλος όπου θέλετε να προσθέσετε ένα νέο κείμενο.
  • Συμμετοχή: Σχεδιάστε ένα “|” [κάθετη γραμμή] μεταξύ κειμένου για εισαγωγή κενού ή συγχώνευση του κειμένου πριν και μετά το διάστημα
  • Νέα γραμμή: Σχεδιάστε προς τα κάτω και αφήστε το με τη γραφίδα σας για να μετακινήσετε το κείμενο σε νέα γραμμή

Επιπλέον, ορισμένες από αυτές τις ενέργειες θα εμφανιστούν σε μια μικρή αιωρούμενη γραμμή εργαλείων. Στη βασική του μορφή χειρίζεται το backspace και τη νέα γραμμή, καθώς και την προσθήκη emojis και την εναλλαγή μεταξύ γλωσσών. Υπάρχει μια επιλογή για να σας εμφανίσει το πρόχειρο καθώς και να ενεργοποιήσει μια μετάφραση στο κείμενο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *