Adobe :  τερματίζει τη συγχώνευση με Figma

Adobe : τερματίζει τη συγχώνευση με Figma

Η Adobe έχει συνάψει αμοιβαία συμφωνία με την Figma για να τερματίσει τη συγχώνευσή τους. Σύμφωνα με την εταιρία, δεν υπήρχε σαφής διαδρομή για να ληφθούν ρυθμιστικές εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου (CMA).

«Η Adobe και η Figma διαφωνούν σθεναρά με τα πρόσφατα κανονιστικά ευρήματα, αλλά πιστεύουμε ότι είναι προς το συμφέρον μας να προχωρήσουμε ανεξάρτητα», δήλωσε ο Shantanu Narayen, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Adobe. «Ενώ η Adobe και η Figma μοιράστηκαν ένα όραμα να επαναπροσδιορίσουν από κοινού το μέλλον της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας, συνεχίζουμε να είμαστε σε καλή θέση για να αξιοποιήσουμε τη τεράστια ευκαιρία και την αποστολή μας στην αγορά να αλλάξουμε τον κόσμο μέσω εξατομικευμένων ψηφιακών εμπειριών».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Figma, Dylan Field, είπε ότι οι συμφωνίες είχαν πλεονεκτήματα που του έγιναν όλο και πιο ξεκάθαρα. Ωστόσο , παραδέχτηκε ότι οι ρυθμιστικές αρχές δεν βλέπουν τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Συνέχισε λέγοντας ότι οι εταιρείες είναι απογοητευμένες από το αποτέλεσμα.

Οι δύο εταιρείες έχουν επιλύσει ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της συναλλαγής και η Adobe καταβάλλει στη Figma το συμφωνηθέν τέλος τερματισμού.

Ρυθμιστικές αρχές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εκφράσει την ανησυχία ότι η Adobe και η Figma είναι στενοί ανταγωνιστές. Η απομάκρυνση της Figma από την αγορά θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξασφάλιση μονοπωλιακής θέσης της Adobe.

Εάν η Adobe αποκτούσε το μονοπώλιο, θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών της μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί ένας νέος ανταγωνιστής, καθώς θα είχε ελάχιστο ανταγωνισμό. Με λιγότερο ανταγωνισμό, η Adobe μπορεί επίσης να αισθάνεται ότι μπορεί να επαναπαυτεί στις δάφνες της και να σταματήσει να καινοτομεί, καθώς δεν θα χρειαζόταν να ξοδέψει αυτά τα χρήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *