Microsoft : Θα προσθέσει βοηθούς φωνής AI στα αυτοκίνητα

Microsoft : Θα προσθέσει βοηθούς φωνής AI στα αυτοκίνητα

Η χρήση ΑΙ στα αυτοκίνητα αποκτάει μια νέα προοπτική μετά την συνεργασία δύο εταιριών. Η συνεργασία αφορά την Microsoft και της γνωστής εταιρείας τεχνολογίας αυτοκινήτων TomTom.

Η TomTom ανακοίνωσε ότι έχει δημιουργήσει τον δικό της βοηθό φωνής που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη για αυτοκίνητα. Ο βοηθός θα τροφοδοτείται από την υπηρεσία Azure OpenAI της Microsoft. Η TomTom αποκάλυψε μερικές από τις λεπτομέρειες για το τι μπορεί να κάνει ο φωνητικός βοηθός της AI:

“Οι οδηγοί μπορούν να συνομιλούν φυσικά με το όχημά τους και να ζητούν από τον βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη να πλοηγηθεί σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία. Ακόμη, μπορεί να βρει συγκεκριμένες στάσεις κατά μήκος της διαδρομής τους και να ελέγξει φωνητικά τα συστήματα όπως να ανεβάσει την θερμοκρασία του χώρου. “

Η TomTom λέει ότι ο ανώνυμος φωνητικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να ενσωματωθεί σε άλλα συστήματα ενημέρωσης . Επίσης, θα προσφέρεται με τη δική της πλατφόρμα ψυχαγωγίας Digital Cockpit της εταιρείας.

Ο Dominik Wee, Εταιρικός Αντιπρόεδρος της Microsoft για την Κατασκευή και την Κινητικότητα, αναφέρεται στο δελτίο τύπου, δηλώνοντας:

“Οικοδομούμε στη μακροχρόνια συνεργασία μας με την TomTom και συγκεντρώνουμε τις προόδους της τεχνητής νοημοσύνης στο Microsoft Cloud με την τεχνογνωσία της TomTom στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας . Έτσι , θα παρέχουμε στους οδηγούς και στις αυτοκινητοβιομηχανίες νέα εργαλεία που τροφοδοτούνται με τεχνητή νοημοσύνη. Αυτή η ενοποίηση θα επιτρέψει στους OEM να προσφέρουν εξαιρετικά διαφοροποιημένες και μοναδικές εμπειρίες στο πιλοτήριο. Αυτό θα βοηθήσει στην διατήρηση παράλληλα τη μοναδική ταυτότητα της επωνυμίας τους.

Το δελτίο τύπου δεν ανέφερε πότε ο φωνητικός βοηθός AI της TomTom θα είναι διαθέσιμος για πρόσβαση στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συνεργασίας της με τη Microsoft επίσης δεν αποκαλύφθηκαν.

Η Microsoft ανακοίνωσε προηγουμένως μια συνεργασία με την αυτοκινητοβιομηχανία Mercedes-Benz νωρίτερα φέτος. Περιλάμβανε ένα τρίμηνο τεστ beta για 900.000 ιδιοκτήτες οχημάτων αυτής της εταιρείας πολυτελών αυτοκινήτων. Το πρόγραμμα beta τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στη φωνητική συνομιλία από το ChatGPT στα αυτοκίνητά τους, που υποστηρίζεται από την υπηρεσία Azure OpenAI. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα αποτελέσματα αυτού του προγράμματος δοκιμών beta.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *