Windows 10 : Πόσοι Υπολογιστές θα είναι άχρηστοι μετά την απόσυρση του

Windows 10 : Πόσοι Υπολογιστές θα είναι άχρηστοι μετά την απόσυρση του

Η Microsoft θα παρέχει υποστήριξη επί πληρωμή για τα Windows 10 έως τον Οκτώβριο του 2028 αλλά είναι πιθανό η αναβάθμιση να είναι φθηνότερη. Παράλληλα, η Canalys υπολογίζει ότι 240 εκατομμύρια υπολογιστές θα μπορούσαν να καταστραφούν μετά τον Οκτώβριο του 2025, όταν τερματίσει η δωρεάν υποστήριξη για τα Windows 10.

Όταν η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows 11, το έκανε με την απαίτηση για τους υπολογιστές να έχουν υποστήριξη TPM 2.0 για πρόσθετη ασφάλεια. Ωστόσο, πολλοί υπολογιστές πριν από τα Windows 11 δεν το υποστηρίζουν, επομένως δεν μπορούν να κάνουν αναβάθμιση σε Windows 11.

Με την απαίτηση απόκτησης νέου υλικού, η εταιρεία αναλυτών Canalys έχει υπολογίσει ότι έως και 240 εκατομμύρια υπολογιστές θα πεταχτούν . Εάν ο υπολογιστής σας δεν υποστηρίζει το TPM 2.0, υπάρχει η επιλογή είναι να μεταβείτε σε Linux Mint, Ubuntu ή κάποια άλλη διανομή Linux.

Το Linux λειτουργεί πολύ καλά στους περισσότερους υπολογιστές. Δεν είναι πολύ δύσκολο να γράψετε την εικόνα ISO σε ένα USB και να την εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας. Δεδομένου ότι μεγάλο μέρος των υπολογιστών μας γίνεται στο διαδίκτυο, η έλλειψη λογισμικού Windows για Linux δεν είναι πάρα πολύ πρόβλημα τώρα.

Εάν πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε τα Windows , αφαιρέστε οτιδήποτε μπορεί να αφαιρεθεί, όπως σκληροί δίσκοι και μνήμη. Οι σκληροί δίσκοι μπορούν να τοποθετηθούν σε θήκες εξωτερικού σκληρού δίσκου , δίνοντάς σας έναν νέο εξωτερικό σκληρό δίσκο . Η μνήμη RAM μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλες συσκευές για να προσθέσετε περισσότερη μνήμη εάν τη χρειάζονται. Θα μπορούσατε επίσης να πουλήσετε αυτά τα εξαρτήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *