Microsoft : Γιατί υπάρχει μήνυση κατά της εταιρίας

Microsoft : Γιατί υπάρχει μήνυση κατά της εταιρίας

Οι New York Times έχουν καταθέσει αγωγή κατά της Microsoft και της OpenAI στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στο Μανχάταν. Η εταιρεία πολυμέσων ισχυρίζεται ότι μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και από τις δύο εταιρείες είχαν παράνομα πρόσβαση σε «εκατομμύρια άρθρα που δημοσιεύτηκαν από τους Times».

Στη δική της ιστορία για την αγωγή της, ανέφεραν οι NY Times:

Η αγωγή δεν περιλαμβάνει ακριβή χρηματική ζήτηση. Ωστόσο, λέει ότι οι κατηγορούμενοι θα πρέπει να θεωρηθούν υπεύθυνοι για «δισεκατομμύρια δολάρια σε νόμιμες και πραγματικές ζημιές» που σχετίζονται με την «παράνομη αντιγραφή και χρήση των μοναδικών πολύτιμων έργων των Times». Καλεί επίσης τις εταιρείες να καταστρέψουν οποιαδήποτε μοντέλα chatbot και δεδομένα εκπαίδευσης που χρησιμοποιούν υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα από τους Times.

Το άρθρο αναφέρει παραδείγματα για το πώς διεξήχθη αυτή η υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Η ιστορία λέει ότι το χαρακτηριστικό Browse with Bing της Microsoft, δημιούργησε “σχεδόν αυτολεξεί αποτελέσματα” από τον ιστότοπο αναθεώρησης Wirecutter των NY Times. Όμως, δεν συνδέθηκε στην πραγματικότητα με το Wirecutter και αφαίρεσε επίσης τυχόν συνδέσμους οικονομικών συνεργατών στους οποίους οι χρήστες του ιστότοπου δημιουργούν έσοδα.

Η ιστορία προσθέτει ότι οι NY Times ξεκίνησαν συνομιλίες με τη Microsoft και το OpenAI τον Απρίλιο για να καταλήξουν σε “μια φιλική απόφαση” σχετικά με αυτήν την υποτιθέμενη παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων. Ωστόσο, το άρθρο αναφέρει ότι αυτές οι συνομιλίες δεν κατέληξαν σε αμοιβαία συμφωνία. Μέχρι στιγμής, ούτε η Microsoft ούτε η Open AI έχουν εκδώσει δήλωση σχετικά με αυτήν την αγωγή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *