Zorin OS 17: Τι νέα χαρακτηριστικά προσφέρει

Zorin OS 17: Τι νέα χαρακτηριστικά προσφέρει

Ανακοινώθηκε η γενική διαθεσιμότητα του Zorin OS 17 που είναι η πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση για αυτήν τη διανομή GNU/Linux .Αυτή η δομή βασίζεται σε Ubuntu και διαθέτει μακροπρόθεσμη υποστήριξη και όμορφη επιφάνειας εργασίας.

Τα κυριότερα σημεία του Zorin OS 17 περιλαμβάνουν ένα ενημερωμένο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας που βασίζεται σε GNOME 43 και ένα μενού Γρήγορες ρυθμίσεις. Ακόμη , παρέχει ένα νέο στιγμιότυπο οθόνης και εμπειρία εγγραφής οθόνης, πλήρη θεματοποίηση GTK4, νέες λειτουργίες Power. Μια προηγμένη εμπειρία τοποθέτησης πλακιδίων παραθύρων, η προηγμένη τοποθέτηση πλακιδίων παραθύρων, καθώς και μια εκλεπτυσμένη λειτουργία Επισκόπηση δραστηριοτήτων είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά.

Υπάρχει επίσης μια νέα δυνατότητα πολλαπλών εργασιών που ονομάζεται Spatial Desktop. Αυτή η δυνατότητα αποτελείται από δύο εφέ επιφάνειας εργασίας, συγκεκριμένα Desktop Cube και Spatial Workspace Switcher. Αυτά τα νέα εφέ είναι προαιρετικά και πρέπει να ενεργοποιηθούν στο εργαλείο Zorin Appearance στην περιοχή Εφέ.

«Αυτό είναι ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός που βελτιώνει κάθε επίπεδο του λειτουργικού συστήματος: από την εμφάνισή του έως τον τρόπο λειτουργίας του. Είναι γεμάτο με νέες συναρπαστικές λειτουργίες και βελτιώσεις που σας βοηθούν να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον υπολογιστή σας, ώστε να μπορείτε να επιτύχετε περισσότερα από ποτέ», δήλωσε η ομάδα του Zorin OS.

Το Zorin OS 17 διαθέτει επίσης ένα ενημερωμένο μενού εφαρμογών Zorin . Τώρα διαθέτει μια καθολική αναζήτηση και μια νέα κατηγορία “Όλες οι εφαρμογές” για περιήγηση σε όλες τις εφαρμογές σας σε μια αλφαβητικά ταξινομημένη λίστα. Διατίθεται επίσης με κοινή χρήση απομακρυσμένης επιφάνειας εργασίας με RDP και μια πιο βελτιωμένη προεγκατεστημένη επιλογή εφαρμογών στην έκδοση Zorin OS Core.

Για τους επαγγελματίες χρήστες, το Zorin OS 17 εισάγει δύο νέες διατάξεις στο Zorin Appearance. Αυτές μιμούνται το παλιό περιβάλλον επιφάνειας εργασίας GNOME 2 ή την επιφάνεια εργασίας Chrome OS της Google. Για όλες τις εκδόσεις, η απόδοση βελτιώθηκε για να μειωθεί η ελάχιστη απαιτούμενη μνήμη συστήματος από 2 GB μνήμης RAM σε μόνο 1½ GB μνήμης RAM.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Κατάστημα Λογισμικού έχει ανανεωθεί και βασιστεί εκ νέου στην πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού GNOME από τοGNOME 45.2 σωρός. Οι χρήστες θα μπορούν να εγκαταστήσουν εφαρμογές από τα αποθετήρια του Ubuntu 22.04 LTS μέσω APT, από το Snap Store, καθώς και από τα πακέτα Flathub ως Flatpak. Μπορούν επίσης να εγκατασταθούν πακέτα AppImage και DEB και λογισμικό Windows (.exe και .msi).

Το Zorin OS 17 βασίζεται στο Ubuntu 22.04.3 LTS . Τροφοδοτείται από τον πυρήνα Linux 6.2 και τις στοίβες γραφικών Mesa 23.0 από το Ubuntu 22.04.3 για υποστήριξη νεότερου υλικού.

Μπορείτε να κατεβάσετε το Zorin OS 17 αυτή τη στιγμή από την επίσημη ιστοσελίδα ως εκδόσεις Core, Lite, Education και Pro. Θα υποστηρίζεται με λογισμικό και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας, καθώς και ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης έως τουλάχιστον τον Ιούνιο του 2027.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *