Microsoft: Δέχτηκε επίθεση από Ρώσους hackers

Microsoft: Δέχτηκε επίθεση από Ρώσους hackers

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι δέχτηκε μια επίθεση από μια ομάδα Ρώσων χάκερ. Οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε λογαριασμούς email των στελέχων της εταιρείας.

Η ομάδα χάκερ, η οποία είναι γνωστή με τα ονόματα Nobelium και Midnight Blizzard, «χρησιμοποίησε μια επίθεση με σπρέι κωδικού πρόσβασης για να θέσει σε κίνδυνο έναν κληρονομικό λογαριασμό μισθωτή δοκιμής μη παραγωγής». Αυτή η κυβερνοεπίθεση απέκτησε με επιτυχία πρόσβαση σε έναν αριθμό εταιρικών λογαριασμών email.

Οι λογαριασμοί email χρησιμοποιήθηκαν από «μέλη της ανώτερης ηγετικής μας ομάδας και υπαλλήλους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τις νομικές και άλλες λειτουργίες μας». Η ομάδα επίσης «διήθησε ορισμένα email και επισύναψε έγγραφα».

Αυτήν η επίθεση αναγνωρίστηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα, στις 12 Ιανουαρίου. Έλαβε μέτρα για να «μετριάσει την επίθεση και να αρνηθεί στον παράγοντα της απειλής περαιτέρω πρόσβαση».

Η επίθεση δεν ήταν αποτέλεσμα ευπάθειας σε προϊόντα ή υπηρεσίες της Microsoft. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν στοιχεία για πρόσβαση σε περιβάλλοντα πελατών, συστήματα παραγωγής, πηγαίο κώδικα ή συστήματα τεχνητής νοημοσύνης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *