Google : προσθέτει φωνητική υποστήριξη στο  Gmail

Google : προσθέτει φωνητική υποστήριξη στο Gmail

Η Google θέλει να επεκτείνει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης στην υπηρεσία Gmail της . Για αυτό προσθέτει την λειτουργία “Πρόχειρο email με φωνή”. Επιτρέπει στους χρήστες να ζητούν προφορικά την τεχνητή νοημοσύνη της εφαρμογής για να τους βοηθήσει να συντάξουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η υπάρχουσα δυνατότητα “Help Me Write” χρησιμοποιεί AI για να προτείνει κείμενο email με βάση τις προτροπές σας. Οι χρήστες θα βλέπουν ένα κουμπί μικροφώνου όταν συντάσσουν ένα νέο email ή απαντούν στην εφαρμογή Gmail.

Πατώντας το ξεκινά μια φωνητική διεπαφή όπου ο χρήστης μπορεί να ηχογραφήσει μια σύντομη προτροπή που περιγράφει τι θέλει να επικοινωνήσει στο email. Μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή, πατώντας “Δημιουργία” χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και την επεξεργασία φυσικής γλώσσας του Gmail για να κατανοήσει το μήνυμα και να δημιουργήσει ένα πρόχειρο email. Θα περιλαμβάνει συνήθη στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως τον παραλήπτη, τη γραμμή θέματος και ένα γραπτό σώμα που καλύπτει τις βασικές λεπτομέρειες που αναφέρονται στο μήνυμα.

Το πρόχειρο μπορεί στη συνέχεια να επεξεργαστεί όπως απαιτείται πριν από την αποστολή. Εάν ο χρήστης εξέλθει από τη φωνητική διεπαφή, εμφανίζεται ένα κουμπί στην οθόνη σύνθεσης email, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση στη λειτουργία.

Οι δοκιμές επιβεβαίωσαν την παρουσία αυτής της δυνατότητας στην έκδοση 2023.12.31.599526178, τροφοδοτώντας τις εικασίες ότι θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η Google πιθανότατα δοκιμάζει τη λειτουργικότητα και τις δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης με περιορισμένη έκδοση πριν από μια ευρύτερη διάθεση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google δεν έχει ανακοινώσει επίσημα τη λειτουργία Voice AI Drafting.

Για να χρησιμοποιήσετε το Help Me Write στη συσκευή σας, πρέπει να εγγραφείτε στο Google Workspace Labs. Εάν εγγραφήκατε πρόσφατα στο πρόγραμμα, μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να εμφανιστεί η δυνατότητα στην εφαρμογή σας για κινητά. Σε περίπτωση που το κάνατε λάθος, ο βοηθός γραφής τεχνητής νοημοσύνης της Google είναι επίσης διαθέσιμος στα Έγγραφα Google.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *