Nvidia 4070 Ti SUPER : Δεν έχουν όλα τα μοντέλα προβλήματα

Nvidia 4070 Ti SUPER : Δεν έχουν όλα τα μοντέλα προβλήματα

Η Nvidia ανακοίνωσε τρεις νέες επώνυμες κάρτες “SUPER”: το 4070 SUPER, το 4070 Ti SUPER και το 4080 SUPER. Φαίνεται όμως ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα στη αξιοπιστία και στην απόδοση τους.

Αρχικά, η Nvidia είχε υποτιμήσει το δικό της 4070 SUPER στο φύλλο προδιαγραφών, και αυτό συνέβη και στην παρουσίαση της κυκλοφορίας. Αργότερα, επιβεβαίωσε ότι η κάρτα είχε 33% περισσότερη προσωρινή μνήμη L2 στα 48 MB έναντι 32 MB που είχε αρχικά διαφημίσει.

Ενώ το 4070 SUPER ήταν διαθέσιμο πρώτο, το Ti έφτασε δεύτερο και το 4080 SUPER πρόκειται να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του μήνα.

Όπως το 4070 SUPER, η έκδοση 4080 SUPER φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα . Η διαφορά είναι ότι εδώ έχουμε κάτι αρνητικό. Όμως, το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει μόνο το μοντέλο με τρεις ανεμιστήρες Ventus 3X της MSI. Η κάρτα να υπολειτουργεί σε σύγκριση με αυτό που κάνουν τα μοντέλα όπως η Asus ή η Gigabyte, μεταξύ άλλων. Περιέργως, άλλα μοντέλα MSI φαινομενικά δεν επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα.

H MSI προσπαθεί να διορθώσει το πρόβλημα απόδοσης της δικιάς της έκδοσης 4080 SUPER. Αρχικά, έχει προτείνει αναβάθμιση του BIOS αλλά δεν φαίνεται να ικανοποιεί τους χρήστες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *