Tesla : Γιατί ανακαλεί  200.000 οχήματα

Tesla : Γιατί ανακαλεί 200.000 οχήματα

Την ανάκληση 200.000 οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισε η Tesla. Φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα με το σύστημα κάμερας οπισθοπορείας. Επηρεάζονται επιλεγμένα EV , X και Y εξοπλισμένα με το προηγμένο σύστημα υποβοήθησης οδηγού της Tesla, Full Self-Driving 4.0.

Η απόφαση επηρεάζει 199.575 οχήματα Tesla που κατασκευάστηκαν το 2023. Αυτά τα αυτοκίνητα αντιμετώπισαν βλάβες στην οθόνη της κάμερας οπισθοπορείας που μπορεί να εμποδίσει την εμφάνιση της εικόνας οπισθοπορείας. Αυτό θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Η Tesla δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τυχόν ατυχήματα ή τραυματισμούς που σχετίζονται με αυτό το σφάλμα λογισμικού. Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα αναπτύσσοντας και λανσάροντας μια over-the-air ενημέρωση λογισμικού για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό θα επιτρέψει τον αποτελεσματικό χειρισμό της ανάκλησης χωρίς να χρειάζεται τα οχήματα να επισκέπτονται κέντρα σέρβις.

Οι ιδιοκτήτες των επηρεαζόμενων ηλεκτρικών οχημάτων θα αρχίσουν να λαμβάνουν επιστολές ειδοποίησης ανάκλησης από την Tesla στις 22 Μαρτίου. Στη συνέχεια θα μπορούν να εγκαταστήσουν τη δωρεάν over-the-air ενημέρωση μέσω του προσαρμοσμένου λογισμικού της Tesla για να διορθώσουν το σύστημα προβολής της πίσω κάμερας.

One thought on “Tesla : Γιατί ανακαλεί 200.000 οχήματα

  1. Τα σημερινά αυτοκίνητα με τόσο υψηλή τεχνολογία, κάνουν δοκιμές που πρέπει να θεωρούνται τουλάχιστον ασόβαρες. Επίσης, δεν γίνονται σε πραγματικές καταστάσεις (όχι εργαστηριακές συνθήκες), με αποτέλεσμα να υπάρχουν ανακλήσεις ή άλλες αστοχίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *