Meta : Θα απαιτεί την επισήμανση εικόνων που δημιουργούνται από AI

Meta : Θα απαιτεί την επισήμανση εικόνων που δημιουργούνται από AI

Από σήμερα , η Meta θα απαιτεί να επισημαίνεται περιεχόμενο που έχει μεταφορτωθεί στο Facebook, το Instagram και τα Threads, εάν έχει δημιουργηθεί με χρήση τεχνητής νοημοσύνης. Έτσι, οι χρήστες θα αναγνωρίζουν εικόνες που δημιουργούνται από εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης .

Τους επόμενους μήνες, το Meta θα υδατογραφήσει φωτογραφίες που δημιουργούνται από τη δική του γεννήτρια και αυτά άλλων σημαντικών εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης όπως το Midjourney, το Dall-E και το Bing Image Creator. Τα υδατογραφήματα θα γράφουν “Imagined with AI” για να υποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι η εικόνα δεν είναι μια αυθεντική φωτογραφία αλλά μάλλον μέσο που δημιουργείται από AI.

Επιπλέον, η Meta θα απαιτήσει σύντομα από τους χρήστες να αποκαλύπτουν εάν μοιράζονται ρεαλιστικό βίντεο ή ήχο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά με AI. Η μη παροχή αυτών των πληροφοριών εκ των προτέρων μπορεί να οδηγήσει σε κυρώσεις όπως προειδοποιήσεις ή ακόμα και αφαίρεση λογαριασμού.

Η πλήρης ανίχνευση συνθετικού βίντεο και ήχου εξακολουθεί να είναι μια πρόκληση που η Meta δεν μπορεί να λύσει μόνη της. Συνεργάζεται στενά με εταιρίες για να βοηθήσει στον εντοπισμό και την επισήμανση των συνθετικών μέσων σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα προκλήσεις με περιεχόμενο που αποφεύγει τον εντοπισμό.

3 thoughts on “Meta : Θα απαιτεί την επισήμανση εικόνων που δημιουργούνται από AI

  1. Ίσως αυτό να αποτύχει με την χρήση ενός απλού φίλτρου. Ο καλύτερος τρόπος για τις ψεύτικες εικόνες είναι να εκπαιδευτεί το κοινό στο να ξεχωρίζει τις εικόνες που είναι φτιαγμένες με ΑΙι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *