RustDoor macOS:  υποδύεται την ενημέρωση του Visual Studio

RustDoor macOS: υποδύεται την ενημέρωση του Visual Studio

Μια νέα έκδοση κακόβουλου λογισμικού για macOS που βασίζεται σε Rust εντοπίστηκε σε υπολογιστές της Apple. Αυτοπροβάλλεται σαν μια σημαντική ενημέρωση του Visual Studio αλλά παρέχει πρόσβαση σε κερκόπορτα σε παραβιασμένα συστήματα.

Η καμπάνια που παρέχει το backdoor ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 και συνεχίζει να διανέμει νεότερες παραλλαγές του κακόβουλου λογισμικού. Το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να τρέχει σε αρχιτεκτονικές (x86_64) και ARM (Apple Silicon) που βασίζονται στην Intel.

Κατά την ανάλυση του RustDoor, ερευνητές κακόβουλου λογισμικού στο Bitdefender ανακάλυψαν ότι το κακόβουλο λογισμικό επικοινωνούσε με τέσσερις διακομιστές εντολών και ελέγχου (C2). Ακόμη, οι αναλυτές διαπίστωσαν ότι τρία από αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις συνδεδεμένες με επιθέσεις ransomware από μια θυγατρική εταιρεία ALPHV/BlackCat.

3 thoughts on “RustDoor macOS: υποδύεται την ενημέρωση του Visual Studio

  1. Δεν ξέρω από που βρίσκεται τις πληροφορίες αλλά μπορεί κάποιος να μάθει σημαντικά πράγματα με λίγο χρόνο στον ιστότοπο αυτό Ευχαριστώ για τις υπέροχες πληροφορίες!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *