Windows 11:  αποκτούν την λειτουργία AI Super Resolution

Windows 11: αποκτούν την λειτουργία AI Super Resolution

Η τελευταία έκδοση προεπισκόπησης των Windows 11 δείχνει ότι θα κυκλοφορήσει άμεσα η λειτουργία AI upscaler ή “super ανάλυση”. Αυτό είναι ένας οικείος όρος για όσους διαθέτουν υποστηριζόμενες κάρτες γραφικών Nvidia, AMD και Intel.

Η περιγραφή της λειτουργίας λέει ότι μπορεί να “χρησιμοποιήσει AI για να κάνει τα υποστηριζόμενα παιχνίδια να παίζουν πιο ομαλά με βελτιωμένες λεπτομέρειες”. Υπάρχει επίσης ένας γενικός σύνδεσμος προς το Ιστολόγιο προγραμματιστών Microsoft DirectX.

Οι συσκευές που υποστηρίζουν αυτή την λειτουργία, επιτρέπουν να έχετε περισσότερη απόδοση από την κάρτα γραφικών σας . Γιατί αποδίδουν την εικόνα σε χαμηλότερη ανάλυση και στη συνέχεια την αναβαθμίζουν σε υψηλότερες τιμές (εξ ου και το όνομα) με την τεχνητής νοημοσύνης. Έχουν ήδη περάσει από αρκετές επαναλήψεις και οι πιο πρόσφατες GPU μπορούν να επιτύχουν αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Θα πρέπει να περιμένουμε τη Microsoft να ανακοινώσει επίσημα το πράγμα και να εξηγήσει πώς θα πρέπει να λειτουργεί το ενσωματωμένο upscaler των Windows 11. Ίσως το χαρακτηριστικό θα απαιτήσει μια μονάδα νευρωνικής επεξεργασίας ή ειδικούς πυρήνες για την επεξεργασία AI. Ωστόσο,δεν απαιτούν όλες οι λειτουργίες που τροφοδοτούνται με AI στα Windows 11 .

2 thoughts on “Windows 11: αποκτούν την λειτουργία AI Super Resolution

  1. Το μενού έναρξης και άλλα δεν έχουν ακόμη διορθωθεί. Άλλη μια προσπάθεια της Microsoft να αποσπάσει την προσοχή από πιο σημαντικά προβλήματα της…

  2. Δεν ξέρω πως θα μπορούσε να γίνει χειρότερο….Ίσως η προσθήκη του Co-pilot ή των Teams στα παιχνίδια σας . Ή η υποχρεωτική μετάβαση στο Edge, εάν τολμήσετε να τα κλείσετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *