Microsoft : Ορθογραφικό έλεγχο για το Σημειωματάριο 

Microsoft : Ορθογραφικό έλεγχο για το Σημειωματάριο 

Εντοπίστηκε μια νέα μεγάλη δυνατότητα που έρχεται στο Σημειωματάριο στα Windows 11: ορθογραφικός έλεγχος. Σήμερα, η Microsoft έκανε επίσημο το πράγμα και τώρα κυκλοφορεί στα Windows InsidersDev και Canary Channels.

Η πιο πρόσφατη ενημέρωση του Σημειωματάριου σας βοηθάει να ελέγξετε τα ορθογραφικά λάθη και σας προσφέρει προτάσεις για γρήγορη διόρθωση. Μπορείτε να διορθώσετε τυπογραφικά λάθη κάνοντας δεξί κλικ στις υπογραμμισμένες λέξεις ή πατώντας Shift + F10 στο πληκτρολόγιό σας. Επιπλέον, το Σημειωματάριο θα διορθώσει αυτόματα τα συνηθισμένα λάθη για να σας εξοικονομήσει μερικά κλικ.

Κανένας ορθογραφικός έλεγχος δεν είναι τέλειος, επομένως το Σημειωματάριο θα σας επιτρέψει να αγνοήσετε μια πρόταση ή να προσθέσετε μια λέξη στο λεξικό, ώστε να μην επισημαίνεται πλέον ως λάθος.

Πολλοί πελάτες και προγραμματιστές χρησιμοποιούν το Σημειωματάριο για την επεξεργασία αρχείων καταγραφής και κώδικα. Για αυτό, η Microsoft σάς επιτρέπει να απενεργοποιήσετε την αυτόματη διόρθωση για συγκεκριμένους τύπους αρχείων. Ορισμένα, όπως τα αρχεία καταγραφής, έχουν τον ορθογραφικό έλεγχο από προεπιλογή απενεργοποιημένο. Μπορείτε να το αλλάξετε στην ενότητα ρυθμίσεων.

Αυτή η δυνατότητα είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή για ορισμένους τύπους αρχείων, αλλά είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή στα αρχεία καταγραφής και σε άλλους τύπους αρχείων που συνήθως σχετίζονται με την κωδικοποίηση. Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε αυτήν τη ρύθμιση καθολικά ή για ορισμένους τύπους αρχείων στις ρυθμίσεις της εφαρμογής Σημειωματάριο . Ακόμη, μπορείτε να κάνετε το ίδιο προσωρινά για το τρέχον αρχείο στο μενού περιβάλλοντος.

Ο ορθογραφικός έλεγχος για το Σημειωματάριο κυκλοφορεί τώρα στα Windows Insiders. Η διάθεση είναι σταδιακή, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένοι χρήστες θα λάβουν την ενημέρωση αργότερα από άλλους.

5 thoughts on “Microsoft : Ορθογραφικό έλεγχο για το Σημειωματάριο 

  1. Αυτά που θα έπρεπε να προσθέσουν στο Σημειωματάριο είναι η επισήμανση σύνταξης, η αρίθμηση γραμμών και η επισήμανση γραμμών.

  2. Το Σημειωματάριο δεν θα είναι ποτέ στο επίπεδο του Notepad++. Έχουν διαφορετικές περιπτώσεις χρήσης, επομένως το Notepad πιθανότατα θα παραμείνει απεγκατεστημένο από τον υπολογιστή σας για πάντα.

  3. Πρώτο βήμα για να σκεφτώ ξανά το Notepad. Μερικές χιλιάδες ακόμη, τότε ίσως σκεφτώ να επανεγκαταστήσω την εφαρμογή Σημειωματάριο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *