WordPad : Καταργείται στην έκδοση 24H2;

WordPad : Καταργείται στην έκδοση 24H2;

Η Microsoft θέλει να κατάργησει το WordPad από τον Σεπτέμβριο του 2023. Τώρα, έχουμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον θάνατο του παλιού επεξεργαστή κειμένου WYSIWYG.

Η εταιρεία λέει ότι το WordPad θα καταργηθεί από τα Windows 11 έκδοση 24H2 και Windows Server 2025. Και τα δύο λειτουργικά συστήματα θα αποστέλλονται χωρίς στοιχεία WordPad, δηλαδή wordpad.exe, write.exe και wordpadfilter.dll. Η Microsoft συνιστά στους προγραμματιστές να αποφεύγουν να αναφέρουν αυτά τα αρχεία στις εφαρμογές τους και να χρησιμοποιούν το Microsoft Word και το Σημειωματάριο.

Παρόλο που το WordPad είχε ένα αρκετά βασικό σύνολο χαρακτηριστικών, ήταν ακόμα ένας αξιοπρεπής επεξεργαστής εμπλουτισμένου κειμένου με υποστήριξη RTF. Ξεκινώντας με τα Windows 11 έκδοση 24H2, το λειτουργικό σύστημα δεν θα έχει πλέον ενσωματωμένο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου με υποστήριξη RTF. Εάν εργάζεστε συχνά με αυτήν τη μορφή αρχείου, η Microsoft συνιστά τη χρήση του Word. Όσον αφορά τα κανονικά αρχεία κειμένου (TXT), η Microsoft λέει ότι το Σημειωματάριο θα πρέπει να είναι αρκετό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *