Apple M4 : Έρχεται με τεχνητή νοημοσύνη

Apple M4 : Έρχεται με τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple εργάζεται πάνω στην επόμενη γενιά επεξεργαστών M4, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σε τους επόμενους μήνες. Θα τροφοδοτούν τους επερχόμενους Mac και έχουν σχεδιαστεί για να «αναδεικνύει την τεχνητή νοημοσύνη»

Οι πωλήσεις Mac μειώθηκαν 27% το τελευταίο οικονομικό έτος. Ακόμη και η περσινή περίοδος των διακοπών δεν βοήθησε, καθώς οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές. Οι M3 Mac που κυκλοφόρησαν τον περασμένο Οκτώβριο υποτίθεται ότι θα βοηθούσαν στην αύξηση των πωλήσεων. Ωστόσο , κάτι τέτοιο δεν έγινε . Ίσως γιατί το M3 δεν είχε τεράστιες βελτιώσεις απόδοσης σε σύγκριση με το M2.

Τα τσιπ M4 θα αποτελέσουν μέρος μιας ευρύτερης ώθησης «για τις δυνατότητες AI» σε όλα τα προϊόντα της Apple. Οι πρώτοι νέοι Mac που τροφοδοτούνται με M4 θα φτάσουν αργά φέτος και άλλοι θα ακολουθήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους, προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε νέα iMac, MacBook Pro 14 ιντσών χαμηλής ποιότητας, MacBook Pro 14″ και 16″ υψηλής ποιότητας και Mac mini. Αυτό θα σήμαινε ότι οι σειρές iMac και MacBook Pro θα ανανεωθούν περίπου ένα χρόνο μετά τις προηγούμενες επαναληπτικές αναβαθμίσεις. Έτσι, θα τοποθετηθούν στο ίδιο επίπεδο με τους κύκλους ανανέωσης smartphone εκτός της ανησυχίας της Apple που σχετίζεται με τις πωλήσεις.

Το 2025, η Apple θα κυκλοφορήσει επίσης το MacBook Air 13″ και 15″ με M4 (την άνοιξη), το Mac Studio (περίπου στα μέσα του έτους) και το Mac Pro “αργότερα το 2025”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *